Koningsspelen 2022
Koningsspelen 2022

24/04/2022

Vrijdag 22 april wappert de driekleur met daarboven de oranjewimpel ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Het plein is verder versierd met hele slierten vlaggetjes. De zon schijnt. Er staat een grote stormbaan op het plein. Alles roept om feestvieren. Nadat we met elkaar het Wilhelmus couplet 1 en 6 hebben gezongen en de vlag in de hoge vlaggenmast gehesen hebben, begon het feest.

Verder lezen
Groot feest op 24 maart
Groot feest op 24 maart

29/03/2022

Op een zonovergoten dag vierden wij op Het Kompas een geweldig feest ter ere van enkele jubilarissen en twee collega’s die afscheid van school genomen hebben. Meester Kant vierde zijn 40-jarig jubileum als ‘meester’. Juf Laura, juf Yolanda, juf Wilma en juf Ivonne vierden hun 25-jarig jubileum als juf. Conciërge Leo is 25 jaar conciërge op onze school. Juf Janneke en meester Bert gaan genieten van hun pensioen.

Verder lezen
Slotdans Kinderboekenweek
Slotdans Kinderboekenweek

17/10/2021

Onder een stralende herfstzon hebben de kinderen van SmdB 'Het Kompas' dansend op het officiële Kinderboekenweeklied ‘Worden wat je wil’ de Kinderboekenweek 2021 afgesloten. Hopelijk vinden de kinderen in de herfstvakantie de tijd om een mooi boek te lezen of door de ouders of grootouders voorgelezen te worden!. In de bibliotheek zijn ook allerlei activiteiten op het gebied van lezen.

Verder lezen
Voorleeswedstrijden 2021
Voorleeswedstrijden 2021

14/10/2021

Wat was het heerlijk en fijn om een gezamenlijke activiteit te kunnen doen met elkaar. Deze week hebben de kinderen gestreden om de titiel: 'voorleeskampioen'. Dit in het kader van de Kinderboekenweek. Er was een ronde voor groep 4/5/6 en groep 6/7/8. In alle klassen zijn voorrondes gehouden. Uit elke klas vertegenwoordigde één iemand de klas.

Verder lezen
Trouwdag juf Janne-Fleur en Rick
Trouwdag juf Janne-Fleur en Rick

16/07/2021

Vrijdag 16 Juli stapte juf Janne-Fleur met haar man Rick in het huwelijksbootje. Wat fijn dat ze de tijd vonden om deze mooie dag ook met de kinderen van Het Kompas te vieren. Wij wensen Janne-Fleur en Rick Gods zegen en heel veel geluk samen. U kunt de foto’s en filmpjes bekijken in het fotoalbum 2020/2021

Verder lezen
Een Koninklijke onderscheiding voor Jannie Meijer-Uittenbogaard
Een Koninklijke onderscheiding voor Jannie Meijer-Uittenbogaard

18/06/2021

In Nederland wonen veel mensen die een bijzondere bijdrage verlenen aan de samenleving. Dit kan zijn via de bijzondere aard van hun werk maar wat veel mooier is, is dat veel Nederlanders zich belangeloos als vrijwilliger inzetten.

Verder lezen
Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021

25/04/2021

Dit jaar waren de Koningsspelen een beetje anders, maar springen op 2 springkussens, voetballen in de voetbalkooi, skaten, spelen in de speeltuin en dansen op het bordes is ook super leuk en gezond! In het fotoalbum 2020/2021 een filmimpressie van deze sportieve dag.

Verder lezen
De opening van de Tafeltennistafel
De opening van de Tafeltennistafel

12/04/2021

Op 29 maart is de 2e tafeltennistafel geopend. Sem hield een toespraak over de tafel en Sem en Floortje hebben de vakken getekend, Isla heeft het lint doorgeknipt en Mette heeft het kleed eraf getrokken. Een potje tafelen hoort er natuurlijk bij, Sem riep: Het eerste potje na de opening gaat van start. Elin won het eerste potje. Groetjes de leerlingenraad.

Verder lezen
Presentatie zendingsdoel MAF
Presentatie zendingsdoel MAF

06/11/2020

Donderdag 5 november was Theo van der Schelling op school aanwezig. Hij heeft de kinderen vertelt over de MAF en over het werk dat hij (en zijn gezin) hopen te gaan doen in Indonesië. De kinderen luisterden geboeid naar wat er vertelt werd en ook de filmpjes waren erg leuk om te zien.

Verder lezen