Leerkrachten gezocht!
Leerkrachten gezocht!

23/01/2019

We zoeken collega’s die enkele dagen les willen geven op onze school. We zoeken per 1 maart een leerkracht voor groep 5/6b i.v.m. pensionering van de huidige leerkrachten. Dit betreft twee dagen. Voor groep 8b zoeken we i.v.m. zwangerschap voor twee dagen een leerkracht vanaf 1 mei. De volledige omschrijving van de vacatures kunt u bekijken onder de knop Vacatures op deze website. Deze advertentie mag u ook doorgeven aan vrienden en bekenden. Graag zelfs!

Verder lezen
Open oudermorgen
Open oudermorgen

21/01/2019

Een open oudermorgen anders dan anders. Ouders kwamen deze morgen niet alleen om te kijken bij hun kind, maar ook om zelf actief mee te doen. Dit was voor sommige ouders best even wennen. In één groep lieten ouders zich zelfs optillen door jonge kinderen. Je moet er dan wel op kunnen vertrouwen dat de kinderen je niet laten vallen! Hun vertrouwen werd niet beschaamd. Het lukte de jonge kinderen de ouder op te tillen!

Verder lezen
Kerst 2018
Kerst 2018

22/12/2018

Wat mooi dat we elk jaar weer het feest van de geboorte van Christus mogen vieren. Wat een voorrecht dat we dat ook met de kinderen van onze school mogen doen. Het verhaal van de geboorte doorgeven aan een nieuwe generatie zodat zij het later ook weer kunnen doorgeven.

Verder lezen
Juf Mariëlle gaat met zwangerschapsverlof
Juf Mariëlle gaat met zwangerschapsverlof

22/12/2018

Vrijdag (21 december) was het niet alleen de laatste dag voor de kerstvakantie, maar ook de laatste werkdag van juf Mariëlle. Zij gaat genieten van haar zwangerschapsverlof. Na eerder op de morgen te zijn verrast door de kinderen en ouders uit haar klas met een mand met babyartikelen, werd zij namens het bestuur door Jannie Meijer-Uittenbogaard haar een boeket bloemen aangeboden, Zij wenste juf Mariëlle een voorspoedig zwangerschapsverlof toe.

Verder lezen
Bezoek van Sint en zijn Pieten aan SmdB Het Kompas
Bezoek van Sint en zijn Pieten aan SmdB Het Kompas

06/12/2018

Zoals elk jaar heeft Sint ook dit jaar tijd vrijgemaakt om een bezoek te brengen aan onze school. Om half negen stonden de kinderen al klaar om hem welkom te heten. Dit deden zij met het lied ‘Hallo Sinterklaas, wat fijn dat u er bent. U bent niet voor de eerste keer hier, u bent hier al bekend.’ Juf Laura heeft dit voordat Sinterklaas aankwam geoefend en bij aankomst van Sinterklaas uit volle borst met de kinderen gezongen. Of Sint dit lied heeft herkend als het lied van juf Ank, weten we niet

Verder lezen
Nationaal schoolontbijt
Nationaal schoolontbijt

09/11/2018

Woensdag 7 november hebben de kinderen weer genoten van een heerlijk ontbijt. Veel ouders hebben hierbij geholpen. Heel veel dank hiervoor! Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Met deze maaltijd ‘start’ je lichaam weer op. Het is de bedoeling dat kinderen dit ervaren.

Verder lezen
Madscience
Madscience

09/11/2018

Donderdag 1 november kregen wij een heuse professor op school. Hij deed allerlei proefjes waar wij met verbazing naar gekeken hebben. Bij de meeste proefjes werd elektriciteit gebruikt of opgewekt. Een stroomkring maken door op iemands neus te drukken, haren van de juf die zo statisch werden geladen dat ze overeind gingen staan, zelf bliksemschichten maken enz. En op het laatst een ware stofexplosie met poedersuiker. Er was een grote steekvlam te zien.

Verder lezen
Afsluiting Kinderboekenmaand
Afsluiting Kinderboekenmaand

18/10/2018

Donderdag eind van de morgen lieten alle leerlingen van onze school een lied over vriendschap horen en zien. Het lied sloot aan bij het thema van de christelijke kinderboekenweek van dit jaar: 'door dik en dun'. De hele morgen gaf juf Linde van Theater Ziezo workshops aan de diverse groepen. De foto's laten zien, hoe de kinderen daarvan genoten hebben! In zo'n 20 minuten werden ze klaargestoomd om het lied vol overtuiging te zingen en te ondersteunen met passende gebaren.

Verder lezen
Opening Kinderboekenmaand 2018
Opening Kinderboekenmaand 2018

09/10/2018

Dinsdagmorgen 9 oktober ging de kinderboekenmaand op Het Kompas van start. Terwijl de kinderen zich op het schoolplein verzamelden, waren er op diverse plekken leerkrachten spelletjes met elkaar aan het doen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het thema van dit jaar, namelijk ‘Vriendschap’ / ‘Door dik en dun’.

Verder lezen