#Doeeenslief
#Doeeenslief

24/11/2020

Afgelopen dinsdag werden we verrast door het SWA. In het kader van: #doeeenslief voor elkaar en de buurt gaven zij ons een kratje met wat lekkers. Bedankt!

Verder lezen
Presentatie zendingsdoel MAF
Presentatie zendingsdoel MAF

06/11/2020

Donderdag 5 november was Theo van der Schelling op school aanwezig. Hij heeft de kinderen vertelt over de MAF en over het werk dat hij (en zijn gezin) hopen te gaan doen in Indonesië. De kinderen luisterden geboeid naar wat er vertelt werd en ook de filmpjes waren erg leuk om te zien.

Verder lezen
Jaa ik wil!
Jaa ik wil!

03/11/2020

Jaa ik wil ! Op maandag middag 2 november, werd juf Janne-Fleur verrast door haar vriend Rick. Heel onverwacht stond hij ineens in de gang met een grote bos rozen en een ring! Waar hij haar ten huwelijk vroeg, zoals je kunt zien op de foto’s heeft de juf JA gezegd!

Verder lezen
Kinderboekenweek 'En Toen'
Kinderboekenweek 'En Toen'

11/10/2020

Met de kinderboekenweek gaan we terug in tijd. Bij de start begonnen we met een puzzel: Elke klas raadt welke peuterfoto bij welke juf of meester hoort. De klas die de meeste foto's goed geraden heeft, wint wat lekkers uit een ouderwetse snoeppot. Nou, het viel niet altijd mee! Bij de onderbouw heeft groep 1/2a gewonnen, bij de middenbouw groep 6a en bij de bovenbouw groep 7/8. Gefeliciteerd! Ook hebben we het lied 'En toen?' gezellig met alle groepen op het schoolplein gedanst.

Verder lezen
Leerlingenraad op Het Kompas
Leerlingenraad op Het Kompas

30/09/2020

Er is dit jaar voor het eerst een leerlingenraad op Het Kompas. In deze raad zitten 12 kinderen uit groep 5 t/m 8. Dit zijn enthousiaste vertegenwoordigers gekozen uit en door de leerlingen van onze school. De kinderen uit de leerlingenraad luisteren goed naar wat er onder de kinderen op school leeft. Dit bespreken zij dan in de leerlingenraad. Samen brengen ze dan advies uit aan de directeur en het bestuur van de school. Dit jaar zitten de volgende kinderen in de leerlingenraad:

Verder lezen
Musical en afscheid groep 8
Musical en afscheid groep 8

17/07/2020

Wat een spektakel was het afgelopen woensdag! Niemand kan zeggen dat hij niet heeft gemerkt, dat groep 8 van school ging… Om 12.00 uur hadden alle groepen zich verzameld op het schoolplein, compleet met naamposters van groep 8. Aangekondigd door Sem uit groep 7 liepen ze onder luid gejuich door een erehaag via de rode loper het schoolplein af.

Verder lezen
Nationale Voorleesdagen
Nationale Voorleesdagen

06/02/2020

Woensdag 22 januari begonnen de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip . Donderdag 6 februari hebben we de kinderen van de bovenbouw gevraagd om voor te lezen aan de onderbouw!

Verder lezen
Kerst 2019
Kerst 2019

20/12/2019

Wat is het een voorrecht als je als christen in het onderwijs mag werken. Zeker in de tijd van kerst. Het is mooi om met elkaar te vieren dat Jezus Christus, onze Messias, is geboren. Het was in een arme stal maar Hij maakt ons echt vrij van onze zorgen. Woensdagavond hebben de kinderen uit de bovenbouwgroepen hun kerstfeest samen met hun leerkrachten in hun eigen groep gevierd. Heel intiem samen met elkaar in hun prachtig versierde lokaal. Na afloop hebben de kinderen samen met u nog enkele kerstliederen op het plein gezongen. We gingen pas naar huis nadat we een beker warme chocomel en een kerstkransje op hadden.

Verder lezen
Bezoek van Sint en zijn Pieten
Bezoek van Sint en zijn Pieten

05/12/2019

Tussen alle drukte door hebben Sint en zijn Pieten tijd gemaakt om een bezoekje te brengen aan Het Kompas. Sint was iets verlaat omdat hij het laatste deel van de reis moest lopen en een beetje verdwaald was. De Pieten waren er eerder en maakten met de kinderen grapjes en deelden pepernoten uit. De kinderen zongen onder leiding van juf Laura uit volle borst. Sint hoorde dit en wist hierdoor waar hij zijn moest. Na een welkom van meester Kant werd eerst nog een bordesfoto gemaakt. Hierna ging Sint naar binnen en heeft hij samen met zijn vijf Pieten alle groepen bezocht. Hij is ook bij de kinderen van peuterspeelgroep Ot en Sien geweest.

Verder lezen