Winterfair
Winterfair

15/02/2018

Op woensdag 14 februari, Valentijnsdag, werd op school de winterfair gehouden. Over de hele school verdeeld bruiste het van ‘leven’. In het overblijflokaal waren tosti’s en broodjes knakworst te koop met koffie/thee en limonade. Ook konden de kinderen daar smullen van een zelf versierd cupcakje. In de hal waren lekkere snoepjes te koop en ook warme net vers gebakken grote stroopwafels. In de gymzaal kon je op een ludieke manier op de foto en was er envelop trekken.

Verder lezen
Nationale voorleesdagen
Nationale voorleesdagen

06/02/2018

Er klonk gestommel op de trap. Grote groepen met kinderen liepen met een boek onder hun arm de trap af. Ze waren op weg naar de jongere kinderen. Schoorvoetend stonden ze aan de deur van het klaslokaal van een andere groep. Keurig vroegen ze om een kind, die ze dan mochten voorlezen. Hoewel sommige jonge kinderen dit nog spannend vonden, mochten ze mee naar een plekje binnen de school.

Verder lezen
Noor
Noor

06/02/2018

Zaterdag 27 januari is in het ziekenhuis in Gorinchem onze lieve en mooie dochter Noor geboren! Martijn en ik zijn erg blij dat we haar ouders mogen zijn en dat God ons dit dochtertje heeft gegeven. We genieten erg van haar; kan zelfs uren naar haar kijken! De nachten zijn wat minder om van te genieten, maar dat hoort er nou eenmaal bij

Verder lezen
Zwangerschapsverlof juf Jenneke
Zwangerschapsverlof juf Jenneke

31/01/2018

Dinsdag 30 januari hebben we op school tijdelijk afscheid genomen van juf Jenneke. Zij gaat zich voorbereiden op de geboorte van haar tweede kind. De kinderen (en hun ouders) hebben afscheid genomen door Jenneke een heerlijke High Tea aan te bieden. Het bestuur heeft Jenneke een cadeau overhandigd. Wij wensen Jenneke en haar gezin een mooie tijd toe

Verder lezen
Nieuwe veiligheidshesjes
Nieuwe veiligheidshesjes

23/01/2018

De colonnes met fietsende kinderen met veiligheidshesjes zijn in Alblasserdam inmiddels een begrip aan het worden. Dat zijn de kinderen van Het Kompas die door weer en wind naar de gym en terug fietsen. De afstand van school naar sporthal De Blokweer is zo groot dat we op dinsdag met de kinderen gaan fietsen.

Verder lezen
Peace Poster Contest International
Peace Poster Contest International

17/01/2018

Met als gedachte dat honderdduizenden kinderen bezig zijn met hetzelfde thema ‘Vrede’ organiseren Lions Clubs International jaarlijks een tekenwedstrijd voor basisschoolleerlingen uit groep 8. De eerste Peace Poster Contest was in 1988 en sinds 1994 doet Nederland ook mee. Het thema van 2017 is ‘Vrede heeft de toekomst’. Groep 8 heeft hier ook aan deelgenomen.

Verder lezen
Zwangerschapsverlof juf Erika
Zwangerschapsverlof juf Erika

07/01/2018

Vrijdag 22 december j.l. was de laatste werkdag van juf Erika. Zij gaat met zwangerschapsverlof. Namens het bestuur werd haar een cadeau overhandigd. We wensen haar veel succes de komende tijd en hopen dat ze van deze bijzondere tijd gaat genieten.

Verder lezen
Kerstfeest 2017
Kerstfeest 2017

23/12/2017

Zodra de Sint weer naar Spanje was vertrokken, kwam de kerstsfeer de school al binnen. In de klassen was het heel gezellig met versierde boompjes en lichtjes overal. En wat hebben de kinderen hard geoefend voor de kerstviering. Donderdagmorgen was de generale repetitie voor groep 1 t/m 3 in de Ichthuskerk en het ging echt al heel goed! Dat belooft een mooie viering te worden op donderdagavond 21 december. We hopen dat u er bij bent (geweest). Ook hebben de groepen 1 en 2 samen met de Peuterspeelzaal kerstliedjes gezongen in het speellokaal.

Verder lezen
Sinterklaasfeest 2017
Sinterklaasfeest 2017

05/12/2017

Terwijl het vanmorgen nog een beetje schemerig was, stonden er al heel veel nieuwsgierige kindergezichtjes op het schoolplein. Er waren zelfs heel veel hulpsinten en -pietjes bij. Op het schoolplein klonk gezellige sinterklaasmuziek en we hebben heel veel liedjes meegezongen en gesprongen. Toch duurde het best nog lang voor Sinterklaas écht kwam...

Verder lezen