Bezoek van Sint en zijn Pieten
Bezoek van Sint en zijn Pieten

05/12/2019

Tussen alle drukte door hebben Sint en zijn Pieten tijd gemaakt om een bezoekje te brengen aan Het Kompas. Sint was iets verlaat omdat hij het laatste deel van de reis moest lopen en een beetje verdwaald was. De Pieten waren er eerder en maakten met de kinderen grapjes en deelden pepernoten uit. De kinderen zongen onder leiding van juf Laura uit volle borst. Sint hoorde dit en wist hierdoor waar hij zijn moest. Na een welkom van meester Kant werd eerst nog een bordesfoto gemaakt. Hierna ging Sint naar binnen en heeft hij samen met zijn vijf Pieten alle groepen bezocht. Hij is ook bij de kinderen van peuterspeelgroep Ot en Sien geweest.

Verder lezen
Geboren!
Geboren!

04/12/2019

Op 26 november 2019 is David Arie Pieter Streefkerk geboren. David is de zoon van juf Ellen en haar man Theotimus en het broertje van Emi en Micha. Ellen en Theotimus laten weten dat zij dankbaar en verwonderd zijn voor/met de geboorte van hun zoon en broertje. Wij feliciteren hen van harte met hun zoon en broertje.

Verder lezen
Schoenendoosactie
Schoenendoosactie

25/11/2019

Afgelopen weken zijn de kinderen druk bezig geweest met het vullen en versieren van schoenendozen. De schoenendozen zijn gevuld met allerlei materialen zoals schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De schoenendozen worden op diverse locaties in Nederland verzameld en gaan van daaruit naar kinderen in moeilijke omstandigheden in Malawi, Sierra Leone, Togo, Moldavië, Roemenië en vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden.

Verder lezen
Post voor minister Slob
Post voor minister Slob

06/11/2019

De leerkrachten en andere medewerkers van Het Kompas hebben besloten om deze keer niet aan de onderwijsstaking mee te doen. Niet dat we niet achter de eisen die gesteld worden staan. Hier staan we vierkant achter. Om ons toch te laten horen hebben we een andere actie georganiseerd. Met alle kinderen van school hebben we brieven geschreven aan minister Slob om te laten weten dat de grens in het onderwijs is bereikt.

Verder lezen
Nationaal Schoolontbijt 2019
Nationaal Schoolontbijt 2019

05/11/2019

Al enkele jaren doen wij mee met het Nationaal Schoolontbijt. Op dinsdag 5 november was het weer zover. Bij aankomst op school kregen de kinderen direct een goed ontbijt voorgeschoteld. Yoghurt, bruin brood, bruine bolletjes, krentenbollen, fruit, water, thee en halfvolle melk om te drinken. Kortom een goed verzorgd ontbijt. Niet iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Je hele lichaam moet op gang komen en heeft daar energie voor nodig. Het is belangrijk dat deze maaltijd niet wordt overgeslagen.

Verder lezen
Juf Ellen met zwangerschapsverlof
Juf Ellen met zwangerschapsverlof

15/10/2019

Juf Ellen met zwangerschapsverlof Dinsdag 15 oktober j.l. was de laatste werkdag van juf Ellen. Zij gaat met zwangerschapsverlof. Namens het bestuur heeft Marlies Groenendijk haar een boeket overhandigd met de mededeling om vooral lekker te gaan genieten van haar zwangerschapsverlof. Zij heeft beloofd dit zeker te gaan doen.

Verder lezen
Spelletjesdag 2019
Spelletjesdag 2019

08/07/2019

Maandag 24 juni, eindelijk is het spelletjesdag. Het thema dit jaar is landen. We hebben de week ervoor gewerkt over landen in de wereld. Eerst mogen we met de hele groep naar een voorstelling. Het is best spannend, maar toch ook leuk. De clown maakt grapjes en we moeten er allemaal om lachen. Als hij een trucje met vuur doet, is het weer even spannend, maar als er dan spekjes tevoorschijn komen is alles weer goed! We krijgen ook nog mooie ballonnen mee naar de klas en mee naar huis.

Verder lezen
Schoolvoetbaltoernooi Groep 5 en 6
Schoolvoetbaltoernooi Groep 5 en 6

03/06/2019

Op woensdag 29 mei vond het schoolvoetbaltoernooi 2019 voor de groepen 5 en 6 plaats op het terrein van VV Alblasserdam. Alle teams hebben hun uiterste best gedaan in de poules waarin ze waren ingedeeld. Groep 5 deed met twee teams mee en ook groep zes was met twee teams vertegenwoordigd. Groep vijf bemachtigde met team 5b een zevende en met team 5a een tweede plaats in het eindklassement. Groep zes behaalde met het gemengde team (jongens en meisjes) een 4e plaats en met het jongensteam de derde plaats.

Verder lezen
Koningsspelen op Het Kompas (Foto update 17-04-2019)
Koningsspelen op Het Kompas (Foto update 17-04-2019)

15/04/2019

Op vrijdag 12 april hebben de kinderen van Het Kompas deelgenomen aan de Koningsspelen. Vrijdagmorgen kwamen de kinderen in rood-wit-blauw met oranjetinten op school. Nadat de fiere driekleur was gehesen zongen we samen met de ouders de twee bekende coupletten van het Wilhelmus. Hierna gingen de kinderen naar binnen om zich voor te bereiden op de activiteiten die door de werkgroep koningsspelen en de nodige ouders waren voorbereid. De kinderen konden o.a. genieten van twee grote springkussens op het plein, het dansje van de koningsspelen en diverse andere spellen.

Verder lezen