Koningsspelen op Het Kompas
Koningsspelen op Het Kompas

20/04/2018

Wat een mooie dag! De zon deed ook goed zijn best. Alle kinderen, ouders en leerkrachten waren in stijl gekleed. Het zag vooral oranje, maar ook rood-wit-blauw was vertegenwoordigd. We openden de Koningsspelendag met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus.

Verder lezen
Rectificatie
Rectificatie

20/04/2018

Rectificatie Als u hier klikt treft u een rectificatie aan op een brief betreffende de samenwerking met orthopedagogiekpraktijk E. Bos die eerder door alle scholen van Alblasserdam is verstuurd.

Verder lezen
Sporen uit het verleden
Sporen uit het verleden

13/04/2018

Donderdagavond stroomde de school vol met kinderen, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Iedereen was benieuwd naar welke sporen uit het verleden de kinderen hebben gevonden.

Verder lezen
Wandelen voor water
Wandelen voor water

05/04/2018

Woensdag 4 april hebben de kinderen van de groepen 7 en 8 in totaal 562,4 kilometer gelopen. Dit is op zich al een heel eind, maar zij hadden opgeteld ook nog eens 456 liter water bij zich!! De kinderen hebben meegedaan aan de landelijke actie ‘Wandelen voor water’. Duizenden kinderen in Nederland hebben 6 kilometer gelopen met 6 liter water op hun rug.

Verder lezen
Boomfeestdag 2018
Boomfeestdag 2018

29/03/2018

De groepen 7a en 7b zijn op woensdag 28 maart goed bezig geweest! Ze hebben in het kader van de nationale ‘Boomfeestdag’ hard gewerkt om het vernieuwde Scheldeplein te voorzien van nieuwe bomen. Om 9 uur begon er een speurtocht in park ‘Huis te Kinderdijk’. In groepjes zochten de kinderen naar nummers in het park.

Verder lezen
Kangoeroerekenen
Kangoeroerekenen

15/03/2018

Jaarlijks wordt in maart de Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in 40 landen. Iedere leerling vult op dezelfde dag en alle leerlingen van één school op hetzelfde tijdstip het vragenblad in. Het Kompas doet al een aantal jaren mee.

Verder lezen
Tessa geboren
Tessa geboren

14/03/2018

Vrijdag om half 5 's middags is Tessa geboren. Ze is thuis geboren, ze weegt 3640 gram, is 51 centimeter lang. Alles gaat goed met haar en met mama. Grote zus Anna zorgt heel lief voor Tessa, maar vindt het een beetje spannend als Tessa moet huilen. En we zijn heel blij en dankbaar dat we eindelijk lekker met de kleine meid kunnen knuffelen en voor haar mogen zorgen.

Verder lezen
Een harpiste op school
Een harpiste op school

19/02/2018

Naar het bovendek lopen en verwelkomd worden met prachtige harpmuziek! Harpiste Leonieke de Kleer wilde een ochtend op school komen om te spelen op haar harp en de kinderen van de groepen 3, 4 en 5 uitleggen wat een harp is.

Verder lezen
Winterfair
Winterfair

15/02/2018

Op woensdag 14 februari, Valentijnsdag, werd op school de winterfair gehouden. Over de hele school verdeeld bruiste het van ‘leven’. In het overblijflokaal waren tosti’s en broodjes knakworst te koop met koffie/thee en limonade. Ook konden de kinderen daar smullen van een zelf versierd cupcakje. In de hal waren lekkere snoepjes te koop en ook warme net vers gebakken grote stroopwafels. In de gymzaal kon je op een ludieke manier op de foto en was er envelop trekken.

Verder lezen