Geboren: Jort
Geboren: Jort

04/06/2019

Je bent voor ons een gift van God waardevol en klein wij weten dat waar jij ook gaat Zijn hand op jou zal zijn. Met dit gedicht maken Erika, Martijn en Noor Mourik bekend dat hun zoon en broertje Jort is geboren. Van harte gefeliciteerd!

Verder lezen
Schoolvoetbaltoernooi Groep 5 en 6
Schoolvoetbaltoernooi Groep 5 en 6

03/06/2019

Op woensdag 29 mei vond het schoolvoetbaltoernooi 2019 voor de groepen 5 en 6 plaats op het terrein van VV Alblasserdam. Alle teams hebben hun uiterste best gedaan in de poules waarin ze waren ingedeeld. Groep 5 deed met twee teams mee en ook groep zes was met twee teams vertegenwoordigd. Groep vijf bemachtigde met team 5b een zevende en met team 5a een tweede plaats in het eindklassement. Groep zes behaalde met het gemengde team (jongens en meisjes) een 4e plaats en met het jongensteam de derde plaats.

Verder lezen
Paasviering 2019
Paasviering 2019

18/04/2019

Pasen, het belangrijkste feest in de christelijke traditie. Hoe mooi is dat dat wij dat als school met de kinderen mogen vieren! Alle kinderen vertellen over de opstanding van de Here Jezus. Hij heeft de weg vrijgemaakt voor ons, wij hoeven dit geschenk alleen maar aan te nemen. Deze boodschap dragen we op Het Kompas uit aan allen die het horen willen. Het Paasevangelie stond op deze witte donderdag centraal, maar de kinderen zullen ook vertellen over de gezamenlijke lunch waarvan zij genoten hebben.

Verder lezen
Zwangerschapsverlof juf Erika
Zwangerschapsverlof juf Erika

17/04/2019

Nog voor dat de leerlingen in het lokaal waren en met de CITO waren gestart, is juf Erika door het bestuur in de bloemetjes gezet. Vandaag is het de laatste werkdag van juf Erika en gaat zij hopelijk genieten van een voorspoedig zwangerschapsverlof.

Verder lezen
Koningsspelen op Het Kompas (Foto update 17-04-2019)
Koningsspelen op Het Kompas (Foto update 17-04-2019)

15/04/2019

Op vrijdag 12 april hebben de kinderen van Het Kompas deelgenomen aan de Koningsspelen. Vrijdagmorgen kwamen de kinderen in rood-wit-blauw met oranjetinten op school. Nadat de fiere driekleur was gehesen zongen we samen met de ouders de twee bekende coupletten van het Wilhelmus. Hierna gingen de kinderen naar binnen om zich voor te bereiden op de activiteiten die door de werkgroep koningsspelen en de nodige ouders waren voorbereid. De kinderen konden o.a. genieten van twee grote springkussens op het plein, het dansje van de koningsspelen en diverse andere spellen.

Verder lezen
Overdracht Ambulance Missiepost Zambia
Overdracht Ambulance Missiepost Zambia

15/04/2019

Beste kinderen en leerkrachten van het Kompas, Jullie hebben de afgelopen periode zendingsgeld gespaard voor de nieuwe ambulance die nodig was op de Missiepost van Family in Christ Mission in Zambia. Onder andere door jullie hulp is het gelukt om deze bij elkaar te sparen! Wat bijzonder, super bedankt daarvoor! Wout Kleine, voorzitter van FCMH, is in maart 2019 naar Zambia geweest om de nieuwe ambulance te overhandigen aan de mensen van de Missiepost in Zambia. Hij was daar samen met zijn vrouw Hennie en het was een bijzondere reis.

Verder lezen
Juf Nel en meester Johan met pensioen!
Juf Nel en meester Johan met pensioen!

20/03/2019

Maandag 18 maart hebben de kinderen van Het Kompas, hun collega’s en vele andere belangstellenden in de Havenkerk feestelijk afscheid genomen van twee leerkrachten. Nel Verhulst en Johan van Heusden zijn per 1 maart 2019 per (pré-) pensioen gegaan. Het feest van hun laatste groep is begonnen met friet in hun eigen lokaal. Daarna hebben zij in een oude gele Amerikaanse schoolbus juf Nel en meester Johan thuis opgehaald.

Verder lezen
Pensioen
Pensioen

21/02/2019

Het is een voorrecht als je tot aan je pensioen in gezondheid je werk mag en kan doen. Nel Verhulst en Johan van Heusden hebben tot aan vandaag hun werk in gezondheid en met plezier mogen doen. Donderdag 21 februari hebben zij een feestelijke dag met de kinderen gevierd. Na de vakantie stopt hun ‘vakantie’ niet. Zij gaan dan genieten van hun welverdiende pensioen.

Verder lezen
Open oudermorgen
Open oudermorgen

21/01/2019

Een open oudermorgen anders dan anders. Ouders kwamen deze morgen niet alleen om te kijken bij hun kind, maar ook om zelf actief mee te doen. Dit was voor sommige ouders best even wennen. In één groep lieten ouders zich zelfs optillen door jonge kinderen. Je moet er dan wel op kunnen vertrouwen dat de kinderen je niet laten vallen! Hun vertrouwen werd niet beschaamd. Het lukte de jonge kinderen de ouder op te tillen!

Verder lezen