Vacature
Vacature

12/12/2018

SmdB 'Het Kompas' is op zoek naar: Leerkracht groep 3a (4 dagen per week i.v.m. ziekteverlof m.i.v. februari 2019) De volledige omschrijving van de vacatures kunt u bekijken onder de knop Vacatures op deze website.

Verder lezen
Bezoek van Sint en zijn Pieten aan SmdB Het Kompas
Bezoek van Sint en zijn Pieten aan SmdB Het Kompas

06/12/2018

Zoals elk jaar heeft Sint ook dit jaar tijd vrijgemaakt om een bezoek te brengen aan onze school. Om half negen stonden de kinderen al klaar om hem welkom te heten. Dit deden zij met het lied ‘Hallo Sinterklaas, wat fijn dat u er bent. U bent niet voor de eerste keer hier, u bent hier al bekend.’ Juf Laura heeft dit voordat Sinterklaas aankwam geoefend en bij aankomst van Sinterklaas uit volle borst met de kinderen gezongen. Of Sint dit lied heeft herkend als het lied van juf Ank, weten we niet

Verder lezen
Nationaal schoolontbijt
Nationaal schoolontbijt

09/11/2018

Woensdag 7 november hebben de kinderen weer genoten van een heerlijk ontbijt. Veel ouders hebben hierbij geholpen. Heel veel dank hiervoor! Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Met deze maaltijd ‘start’ je lichaam weer op. Het is de bedoeling dat kinderen dit ervaren.

Verder lezen
Madscience
Madscience

09/11/2018

Donderdag 1 november kregen wij een heuse professor op school. Hij deed allerlei proefjes waar wij met verbazing naar gekeken hebben. Bij de meeste proefjes werd elektriciteit gebruikt of opgewekt. Een stroomkring maken door op iemands neus te drukken, haren van de juf die zo statisch werden geladen dat ze overeind gingen staan, zelf bliksemschichten maken enz. En op het laatst een ware stofexplosie met poedersuiker. Er was een grote steekvlam te zien.

Verder lezen
Afsluiting Kinderboekenmaand
Afsluiting Kinderboekenmaand

18/10/2018

Donderdag eind van de morgen lieten alle leerlingen van onze school een lied over vriendschap horen en zien. Het lied sloot aan bij het thema van de christelijke kinderboekenweek van dit jaar: 'door dik en dun'. De hele morgen gaf juf Linde van Theater Ziezo workshops aan de diverse groepen. De foto's laten zien, hoe de kinderen daarvan genoten hebben! In zo'n 20 minuten werden ze klaargestoomd om het lied vol overtuiging te zingen en te ondersteunen met passende gebaren.

Verder lezen
Opening Kinderboekenmaand 2018
Opening Kinderboekenmaand 2018

09/10/2018

Dinsdagmorgen 9 oktober ging de kinderboekenmaand op Het Kompas van start. Terwijl de kinderen zich op het schoolplein verzamelden, waren er op diverse plekken leerkrachten spelletjes met elkaar aan het doen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het thema van dit jaar, namelijk ‘Vriendschap’ / ‘Door dik en dun’.

Verder lezen
Opening buitenschoolse opvang (BSO).
Opening buitenschoolse opvang (BSO).

10/09/2018

Vol trots en feestelijk hebben we vrijdagmiddag 7 september onze BSO geopend. Een christelijke BSO in ons schoolgebouw is een lang gekoesterde wens van ouders die regelmatig terug kwam in gesprekken en enquêtes. Rogier Vegter (Wasko) en Jannie Meijer (schoolbestuur Het Kompas) hebben het naambord met ‘Kootje’ aan de muur onthuld.

Verder lezen
Musical/Afscheid Groep 8
Musical/Afscheid Groep 8

12/07/2018

Dat was het dan. Een mooi afscheid na 8 jaar op het Kompas. Na weken van hard oefenen was het dan eindelijk zo ver. De musical en de afscheidsavond!

Verder lezen
Bedankdag Ouderraad
Bedankdag Ouderraad

20/06/2018

Woensdag 20 juni hebben we afscheid genomen van twee leden van de ouderraad. De andere ouderraadsleden hebben we in het zonnetje gezet om hen ook te bedanken voor alles was zij gedaan hebben en nog doen. Dit bedankje is bekrachtigd met een bos bloemen.

Verder lezen