Feest voor meester Kant
Feest voor meester Kant

19/03/2024

Op zaterdag 16 maart werd meester Kant 65 jaar. Hiep, hiep, hoera! Vandaag, maandag 18 maart, zetten we hem daarom in het zonnetje op Het Kompas. 's Morgens bij binnenkomst werd hij verrast met tekeningen, kaartjes en cadeautjes van de kinderen. De klassenmoeders hadden dit dit weekend in alle geheim met elkaar voorbereid. Om 10.15 uur klonk er een luid geroep van het plein. Meester Kant kwam kijken wat er aan de hand was. Daar stonden alle kinderen en leerkrachten op het schoolplein. We hebben hem toen met elkaar een fijne verjaardag toegezongen. Ook kreeg hij een prachtig boeket en een grote verjaardagsketting van de kleuters met 65 erop. Zo kon iedereen zien wie er jarig was vandaag. Het was een zonnige en feestelijke dag! Wij wensen meester Kant nog vele jaren en Gods zegen toe.

Verder lezen
Sponsorloop
Sponsorloop

12/10/2023

In de week van de Kinderboekenweek zijn de kinderen van onze school aan de hand van het thema ‘Bij mij thuis’ enthousiast gemaakt om vaker een boek te pakken en te lezen. Hiervoor is eerst een speurtocht georganiseerd waarbij de kinderen moesten raden welke foto bij de juf of meester thuis was gemaakt. Op dinsdag 10 oktober hebben de kinderen zich in het zweet gerend om zoveel mogelijk geld op te halen voor de aanschaf van nieuwe boeken. Dat is goed gelukt! De opbrengst is meer dan € 6.400. Alle kinderen en sponsoren heel hartelijk dank.

Verder lezen
SmdB Het Kompas 100 jaar
SmdB Het Kompas 100 jaar

28/09/2023

Maandag hebben we samen met burgemeester Boersma de feestweek geopend. Velen van u waren daar bij. Het zag er heel feestelijk uit, al die kinderen in hun prachtige ‘Ot en Sien’ kleding. En het Kompaslied klonk weer prachtig. Nu de feestweek achter ons ligt, is het nagenieten met foto's en filmpjes.

Verder lezen
(Voor)lezen is leuk!
(Voor)lezen is leuk!

04/02/2023

Als afsluiting van de Nationale Voorleesdagen hebben de kinderen uit de bovenbouw aan de kinderen van de onderbouw voorgelezen. De kinderen hadden zelf een prentenboek of voorleesboek uitgekozen. Wat hebben ze goed voorgelezen! We hebben er heerlijk naar geluisterd, dat zult u wel zien op alle foto's.

Verder lezen
Sinterklaasfeest 2022
Sinterklaasfeest 2022

08/12/2022

Dat was een gezellige dag maandag met de Sint en zijn Pieten bij ons op school! En wat een spannende aankomst in de brandweerauto met sirenes... Hoewel sommige kinderen het best nog wel een beetje spannend vonden hebben we toch heel veel blije kindergezichtjes gezien. Fantastisch! Iedereen die hieraan heeft meegeholpen enorm bedankt.

Verder lezen
Afsluiting Kinderboekenweek
Afsluiting Kinderboekenweek

17/10/2022

Als afsluiting van de Kinderboekenweek hebben alle kinderen van SmdB Het Kompas gedanst op het thema lied ‘Gi-Ga-Groen. Ondanks de regen deden de kinderen enthousiast mee.

Verder lezen
Wandelen voor Water
Wandelen voor Water

21/05/2022

De kinderen uit groep 7 en 8 hebben op vrijdag 20 mei 2022 zes kilometer gewandeld met zes liter water in een rugzak. Dit deden ze niet in het kader van extra beweging op de basisschool, maar om geld op te halen voor de stichting ‘Wandelen voor water’.

Verder lezen
Schoolvoetbaltoernooi Groep 5+6
Schoolvoetbaltoernooi Groep 5+6

19/05/2022

Op woensdag 18 mei vond het schoolvoetbal toernooi 2022 voor de groepen 5 en 6 plaats. Alle teams hebben hun uiterste best gedaan in de poules waarin ze waren ingedeeld. Groep 5 bemachtigde een vierde en een achtste plaats in het eindklassement. Groep zes behaalde een mooie 1e plaats. We willen hierbij de coaches van de teams hartelijk bedanken voor hun inzet en ook de supporters langs de lijn bedanken voor hun aanmoedigingen en troost als het even niet lekker ging.

Verder lezen
Uitreiking Gedichtenbundel
Uitreiking Gedichtenbundel

09/05/2022

Riet is een raadsel. We liepen naar het Rijzenwiel met pen en papier en we keken om ons heen met ogen die op vakantie waren in eigen land. Zo begint Jos van Hemst zijn gedicht in het gedichtenbundeltje dat de kinderen van groep 8a en 8b onder zijn leiding hebben geschreven. Jos van Hemst is poëziedocent en heeft de kinderen laten spelen met woorden

Verder lezen