Koningsspelen 2021
Koningsspelen 2021

25/04/2021

Dit jaar waren de Koningsspelen een beetje anders, maar springen op 2 springkussens, voetballen in de voetbalkooi, skaten, spelen in de speeltuin en dansen op het bordes is ook super leuk en gezond! In het fotoalbum 2020/2021 een filmimpressie van deze sportieve dag.

Verder lezen
De opening van de Tafeltennistafel
De opening van de Tafeltennistafel

12/04/2021

Op 29 maart is de 2e tafeltennistafel geopend. Sem hield een toespraak over de tafel en Sem en Floortje hebben de vakken getekend, Isla heeft het lint doorgeknipt en Mette heeft het kleed eraf getrokken. Een potje tafelen hoort er natuurlijk bij, Sem riep: Het eerste potje na de opening gaat van start. Elin won het eerste potje. Groetjes de leerlingenraad.

Verder lezen
Nieuws van de ouderraad
Nieuws van de ouderraad

15/12/2020

Nieuws van de Ouderraad Door Corona zijn begin dit jaar de sporttoernooien helaas niet doorgegaan, maar we hebben goede hoop dat we het in de lente weer op mogen pakken. De sporttenues zijn dusdanig verouderd en aan vervanging toe. Nu is het dus hoog tijd om de kinderen tijdens de toernooien in het nieuw te steken. Bij deze presenteren wij u met trots de sporttenues van Het Kompas! We vonden enkele kinderen bereid om model te staan en zoals u kunt zien, zijn de tenues goed getest. Het oordeel: een dikke duim omhoog! :)

Verder lezen
Sinterklaas op Het Kompas
Sinterklaas op Het Kompas

04/12/2020

Wat was dat een spannende dag vrijdag… de sint was op school! Eerst dachten we dat sint dit jaar niet gekomen was, want er was geen aankomst van de sint en zijn pieten op het schoolplein. Maar gelukkig was hij er wel, en de pieten ook. Dit jaar was het speellokaal omgetoverd in een echt sinterklaashuis. En alle kinderen mochten bij de sint op bezoek komen. Hoe gezellig was dat! Bovendien was er ook nog voor alle kinderen een cadeautje. De kleine kinderen kregen dat van de sint en bij de grotere kinderen zat het cadeautje verstopt in een surprise. Wat hadden de kinderen daar hun best weer op gedaan zeg! Superleuk! En met nog wat lekkers van de ouderraad werd het helemaal een feestdag! Op de foto’s kunt u zien hoe de kinderen genoten hebben.

Verder lezen
#Doeeenslief
#Doeeenslief

24/11/2020

Afgelopen dinsdag werden we verrast door het SWA. In het kader van: #doeeenslief voor elkaar en de buurt gaven zij ons een kratje met wat lekkers. Bedankt!

Verder lezen
Presentatie zendingsdoel MAF
Presentatie zendingsdoel MAF

06/11/2020

Donderdag 5 november was Theo van der Schelling op school aanwezig. Hij heeft de kinderen vertelt over de MAF en over het werk dat hij (en zijn gezin) hopen te gaan doen in Indonesië. De kinderen luisterden geboeid naar wat er vertelt werd en ook de filmpjes waren erg leuk om te zien.

Verder lezen
Jaa ik wil!
Jaa ik wil!

03/11/2020

Jaa ik wil ! Op maandag middag 2 november, werd juf Janne-Fleur verrast door haar vriend Rick. Heel onverwacht stond hij ineens in de gang met een grote bos rozen en een ring! Waar hij haar ten huwelijk vroeg, zoals je kunt zien op de foto’s heeft de juf JA gezegd!

Verder lezen
Kinderboekenweek 'En Toen'
Kinderboekenweek 'En Toen'

11/10/2020

Met de kinderboekenweek gaan we terug in tijd. Bij de start begonnen we met een puzzel: Elke klas raadt welke peuterfoto bij welke juf of meester hoort. De klas die de meeste foto's goed geraden heeft, wint wat lekkers uit een ouderwetse snoeppot. Nou, het viel niet altijd mee! Bij de onderbouw heeft groep 1/2a gewonnen, bij de middenbouw groep 6a en bij de bovenbouw groep 7/8. Gefeliciteerd! Ook hebben we het lied 'En toen?' gezellig met alle groepen op het schoolplein gedanst.

Verder lezen
Leerlingenraad op Het Kompas
Leerlingenraad op Het Kompas

30/09/2020

Er is dit jaar voor het eerst een leerlingenraad op Het Kompas. In deze raad zitten 12 kinderen uit groep 5 t/m 8. Dit zijn enthousiaste vertegenwoordigers gekozen uit en door de leerlingen van onze school. De kinderen uit de leerlingenraad luisteren goed naar wat er onder de kinderen op school leeft. Dit bespreken zij dan in de leerlingenraad. Samen brengen ze dan advies uit aan de directeur en het bestuur van de school. Dit jaar zitten de volgende kinderen in de leerlingenraad:

Verder lezen