Juf Ellen met zwangerschapsverlof
Juf Ellen met zwangerschapsverlof

15/10/2019

Juf Ellen met zwangerschapsverlof Dinsdag 15 oktober j.l. was de laatste werkdag van juf Ellen. Zij gaat met zwangerschapsverlof. Namens het bestuur heeft Marlies Groenendijk haar een boeket overhandigd met de mededeling om vooral lekker te gaan genieten van haar zwangerschapsverlof. Zij heeft beloofd dit zeker te gaan doen.

Verder lezen
Spelletjesdag 2019
Spelletjesdag 2019

08/07/2019

Maandag 24 juni, eindelijk is het spelletjesdag. Het thema dit jaar is landen. We hebben de week ervoor gewerkt over landen in de wereld. Eerst mogen we met de hele groep naar een voorstelling. Het is best spannend, maar toch ook leuk. De clown maakt grapjes en we moeten er allemaal om lachen. Als hij een trucje met vuur doet, is het weer even spannend, maar als er dan spekjes tevoorschijn komen is alles weer goed! We krijgen ook nog mooie ballonnen mee naar de klas en mee naar huis.

Verder lezen
Schoolvoetbaltoernooi Groep 5 en 6
Schoolvoetbaltoernooi Groep 5 en 6

03/06/2019

Op woensdag 29 mei vond het schoolvoetbaltoernooi 2019 voor de groepen 5 en 6 plaats op het terrein van VV Alblasserdam. Alle teams hebben hun uiterste best gedaan in de poules waarin ze waren ingedeeld. Groep 5 deed met twee teams mee en ook groep zes was met twee teams vertegenwoordigd. Groep vijf bemachtigde met team 5b een zevende en met team 5a een tweede plaats in het eindklassement. Groep zes behaalde met het gemengde team (jongens en meisjes) een 4e plaats en met het jongensteam de derde plaats.

Verder lezen
Koningsspelen op Het Kompas (Foto update 17-04-2019)
Koningsspelen op Het Kompas (Foto update 17-04-2019)

15/04/2019

Op vrijdag 12 april hebben de kinderen van Het Kompas deelgenomen aan de Koningsspelen. Vrijdagmorgen kwamen de kinderen in rood-wit-blauw met oranjetinten op school. Nadat de fiere driekleur was gehesen zongen we samen met de ouders de twee bekende coupletten van het Wilhelmus. Hierna gingen de kinderen naar binnen om zich voor te bereiden op de activiteiten die door de werkgroep koningsspelen en de nodige ouders waren voorbereid. De kinderen konden o.a. genieten van twee grote springkussens op het plein, het dansje van de koningsspelen en diverse andere spellen.

Verder lezen
Overdracht Ambulance Missiepost Zambia
Overdracht Ambulance Missiepost Zambia

15/04/2019

Beste kinderen en leerkrachten van het Kompas, Jullie hebben de afgelopen periode zendingsgeld gespaard voor de nieuwe ambulance die nodig was op de Missiepost van Family in Christ Mission in Zambia. Onder andere door jullie hulp is het gelukt om deze bij elkaar te sparen! Wat bijzonder, super bedankt daarvoor! Wout Kleine, voorzitter van FCMH, is in maart 2019 naar Zambia geweest om de nieuwe ambulance te overhandigen aan de mensen van de Missiepost in Zambia. Hij was daar samen met zijn vrouw Hennie en het was een bijzondere reis.

Verder lezen
Juf Nel en meester Johan met pensioen!
Juf Nel en meester Johan met pensioen!

20/03/2019

Maandag 18 maart hebben de kinderen van Het Kompas, hun collega’s en vele andere belangstellenden in de Havenkerk feestelijk afscheid genomen van twee leerkrachten. Nel Verhulst en Johan van Heusden zijn per 1 maart 2019 per (pré-) pensioen gegaan. Het feest van hun laatste groep is begonnen met friet in hun eigen lokaal. Daarna hebben zij in een oude gele Amerikaanse schoolbus juf Nel en meester Johan thuis opgehaald.

Verder lezen
Pensioen
Pensioen

21/02/2019

Het is een voorrecht als je tot aan je pensioen in gezondheid je werk mag en kan doen. Nel Verhulst en Johan van Heusden hebben tot aan vandaag hun werk in gezondheid en met plezier mogen doen. Donderdag 21 februari hebben zij een feestelijke dag met de kinderen gevierd. Na de vakantie stopt hun ‘vakantie’ niet. Zij gaan dan genieten van hun welverdiende pensioen.

Verder lezen
Opening buitenschoolse opvang (BSO).
Opening buitenschoolse opvang (BSO).

10/09/2018

Vol trots en feestelijk hebben we vrijdagmiddag 7 september onze BSO geopend. Een christelijke BSO in ons schoolgebouw is een lang gekoesterde wens van ouders die regelmatig terug kwam in gesprekken en enquêtes. Rogier Vegter (Wasko) en Jannie Meijer (schoolbestuur Het Kompas) hebben het naambord met ‘Kootje’ aan de muur onthuld.

Verder lezen
Sporen uit het verleden
Sporen uit het verleden

13/04/2018

Donderdagavond stroomde de school vol met kinderen, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Iedereen was benieuwd naar welke sporen uit het verleden de kinderen hebben gevonden.

Verder lezen