Techniekroute

Bij Maat heftrucks eerst een filmpje gekeken over het bedrijf en toen mochten we allemaal naar de werkplaats waar we o.a in een hoogwerker mochten, heftruck konden rijden, + en - verbinden voor licht en geluid en een object konden verplaatsen via ‘de lucht’ aan kabels....
Bij Prins Transport een rondleiding gekregen door de showroom en werkplaats. Daarna een gave fotoshoot bij een hele stoere auto en we mochten zelf een kentekenplaat vast ‘schroeven’.
Het was een leuke, interessante, leerzame en gezellige ochtend!

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2019/2020


Groep 8 zit vol energie!

Naar aanleiding van het bezoek naar het Eneco energielab,

heeft Groep 8 verschillende duurzame energieopwekkers in elkaar geknutseld.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft al serieuze belangstelling getoond!

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2019/2020

 

 


Eneco energielab

De kinderen van groep 8 zijn in het Eneco Energielab op het windmolenpak in Vianen echte energie-experts geworden. Ze hebben hun eigen windmolen gemaakt, getest, verbeterd en weer getest. Er zijn heel veel quizvragen beantwoord over duurzame energie en energiebesparing in huis. Het was een leuke en leerzame dag en wat zijn die windmolens groot!!

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020

 

 


Bezoek van Sint en zijn Pieten

Tussen alle drukte door hebben Sint en zijn Pieten tijd gemaakt om een bezoekje te brengen aan Het Kompas. Sint was iets verlaat omdat hij het laatste deel van de reis moest lopen en een beetje verdwaald was. De Pieten waren er eerder en maakten met de kinderen grapjes en deelden pepernoten uit. De kinderen zongen onder leiding van juf Laura uit volle borst. Sint hoorde dit en wist hierdoor waar hij zijn moest. Na een welkom van meester Kant werd eerst nog een bordesfoto gemaakt. Hierna ging Sint naar binnen en heeft hij samen met zijn vijf Pieten alle groepen bezocht. Hij is ook bij de kinderen van peuterspeelgroep Ot en Sien geweest.

Op het scherm in de hal komen de jarige kinderen elke dag langs. Misschien is het u opgevallen dat de verjaardag van Sint ook langs kwam. Als u goed hebt gekeken hebt u gezien dat Sint in groep 1741 zit.

Nadat alle cadeaus uitgedeeld waren een de pepernoten in de magen van de kinderen verdwenen waren, hebben Sint en zijn Pieten afscheid van onze school genomen. Tot volgend jaar!

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020


Vulkanen

Met onze klas hebben wij vulkanen gemaakt van kranten. Het was heel leuk en leerzaam om te maken, je weet gelijk hoe een vulkaan in elkaar zit. Je moest eerst van kranten propjes maken en die tegen een plastic fles aan plakken zodat je de vorm kreeg van de vulkaan. Uiteindelijk ging je het mooi verven en versieren met mos of steentjes. Het was heel leuk om hem te laten ontploffen met zeep en baking soda. Echt heel leuk om te doen.

Jet uit groep 8.

U kunt de foto’s en het filmpje bekijken in het fotoalbum 2019/2020