Websiteverslag ‘de Romeinen Groep 7a’

Tijdens het afgelopen project hebben we veel geleerd over onze voorouders. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd over hoe ze de vloerverwarming bouwen. Ook zijn de Romeinen dappere strijders. Ook de knutselopdrachten die we hebben gemaakt zijn leuk geworden. We hebben een schild gemaakt met een eigen familiewapen erop, Een mozaïektekening met spullen van de Romeinen, een tekening met als onderwerp: ‘Wat zou ik doen als ik een Romein was?’, en als laatste hebben we tempels gemaakt. Ook mocht ik met een aantal andere kinderen een filmpje maken voor op de projectavond.

Geschreven door Stijn uit groep 7a.


Klik hier om de foto's te bekijken.
Klik hier om het filmpje te bekijken.


Paasviering

Donderdagmorgen 29 maart zijn we met de kinderen in de kerk begonnen met een gezamenlijke paasviering. Goed om met alle kinderen en collega’s op deze manier het feest van de opstanding van de Here Jezus te vieren! Fijn dat er ook belangstelling van ouders en opa’s en oma’s was.
Traditiegetrouw hebben we ook met de kinderen samen geluncht. Wat was er veel lekkers en wat hebben de kinderen er van gesmuld. Mooi om te zien hoe veel ouders zich op deze dag weer hebben ingezet om de lunch tot een feest te maken. Heel erg bedankt allemaal!

Klik hier om de foto's van de Paaslunch te bekijken.
 


Boomfeestdag

De groepen 7a en 7b zijn op woensdag 28 maart goed bezig geweest! Ze hebben in het kader van de nationale ‘Boomfeestdag’ hard gewerkt om het vernieuwde Scheldeplein te voorzien van nieuwe bomen.
Om 9 uur begon er een speurtocht in park ‘Huis te Kinderdijk’. In groepjes zochten de kinderen naar nummers in het park. Eenmaal gevonden konden ze proberen de bijbehorende opdracht te maken. Er werden allerlei vragen gesteld over de bomen en struiken in het park. Gelukkig konden de kinderen het een en ander opzoeken in het boekje ‘Bomen herkennen’, dat ze in een mooie rugtas van de organisatie ontvingen.
Enthousiast doorkruisten ze het park. Behalve de antwoorden, werden er ook nog allerlei andere dingen gevonden… We zullen alleen de kikker noemen ;-)
Om half 11 was er na dat harde werken drinken en wat lekkers op het Scheldeplein.
Nadat de winnaars van de puzzeltocht bekend waren gemaakt, mochten deze kinderen de eerste bomen planten, onder leiding van wethouder Verheij en burgemeester Paans. Daarna werden door alle andere kinderen, samen met de mensen van de afdeling ‘Groen’ de bomen ingegraven en voorzien van een portie wormen.
Bakker Prins had nog een heerlijke prijs voor de winnaars. Een beetje natgemiezerd , maar goedgehumeurd kwamen we weer terug op school.

Klik hier om de foto's te bekijken


Sinterklaasfeest 2017

Terwijl het vanmorgen nog een beetje schemerig was, stonden er al heel veel nieuwsgierige kindergezichtjes op het schoolplein. Er waren zelfs heel veel hulpsinten en -pietjes bij. Op het schoolplein klonk gezellige sinterklaasmuziek en we hebben heel veel liedjes meegezongen en gesprongen. Toch duurde het best nog lang voor Sinterklaas écht kwam...

Toen we echt op ons aller, allerbest en hardst gezongen hadden, kwam er een brandweerauto met zwaailichten aangereden en die reed zo het schoolplein op, precies tussen de rijen wachtende kinderen door. En jawel hoor, Sinterklaas zat er in met wel 4 zwarte Pieten.

Na een groot applaus en een hartelijk welkom ging Sinterklaas eerst met zijn Pieten naar de peuterspeelzaal. Wij gingen allemaal naar onze eigen klas, maar Sinterklaas is echt bij alle klassen op bezoek geweest. Hij had cadeautjes bij zich voor de lagere groepen en bij de hogere groepen waren heel veel mooie surprises en gedichten. En natuurlijk hebben we van de pepernoten en al het lekkers gesnoept. Kortom, het was een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest!

Klik hier om de foto’s te bekijken.


Zelfportret.

Je kreeg een foto van jezelf.
Toen moest je 4 vakken maken met een potlood.
De 4 moest je dan goed bekijken en moest
Je nadenken over wat je in het vak deed.
Je moest kiezen wat je er in deed.
De 4 dingen waar  je uit moest kiezen waren:
Verf, scheuren, krijt en potlood.

Dan moest je het in de goede vakken doen.

En dan was je klaar.

Geschreven door Tessa uit groep 7A.

Klik hier om de foto's te bekijken.