Groep 6A op de boerderij

Op de boerderij van juf Erika,
Hallo, ik ben Tristan en ik schrijf een verslag van bezoek aan boerderij. Het was zo leuk, dat ik er nog een keer er heen wil. Er waren: trekkers, koeien en schapen. En ik mocht ook een foto op een van die trekkers. Er waren er ook kalfjes en lammetjes. Er was ook een lammetje die over een volwassen schaap sprong, zo naar ze moeder en ging meteen heel snel drinken bij ze moeder. Er was ook een koe die over een paar dagen zulde bevallen. Er waren ook paar lammetjes appart.
Geschreven door Tristan

Hoi, wij gingen 6 maart naar de boerderij van juf Erika. Toen we aankwamen gingen we naar een stal met schapen en lammetjes en kregen een blokje kaas en melk die net uit de koe kwam. En de boer vertelde ons een stukje over de boerderij. Daarna gingen we naar de jongen kalfjes en koeien. Daar waren 10 minuten of zo. Daarna gingen we naar koeien die nog geen kalfje hadden gekregen. Daarna naar de koeien die wel melk gaven en kijken naar de melk-machine. En toen gingen we bij de schapen eten en drinken en ze nog even aaien. Daarna moesten we al naar school. Wij waren als tweede in de klas.
Hanna (Groep 6a)

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020


Bezoek van Sint en zijn Pieten

Tussen alle drukte door hebben Sint en zijn Pieten tijd gemaakt om een bezoekje te brengen aan Het Kompas. Sint was iets verlaat omdat hij het laatste deel van de reis moest lopen en een beetje verdwaald was. De Pieten waren er eerder en maakten met de kinderen grapjes en deelden pepernoten uit. De kinderen zongen onder leiding van juf Laura uit volle borst. Sint hoorde dit en wist hierdoor waar hij zijn moest. Na een welkom van meester Kant werd eerst nog een bordesfoto gemaakt. Hierna ging Sint naar binnen en heeft hij samen met zijn vijf Pieten alle groepen bezocht. Hij is ook bij de kinderen van peuterspeelgroep Ot en Sien geweest.

Op het scherm in de hal komen de jarige kinderen elke dag langs. Misschien is het u opgevallen dat de verjaardag van Sint ook langs kwam. Als u goed hebt gekeken hebt u gezien dat Sint in groep 1741 zit.

Nadat alle cadeaus uitgedeeld waren een de pepernoten in de magen van de kinderen verdwenen waren, hebben Sint en zijn Pieten afscheid van onze school genomen. Tot volgend jaar!

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020


Een vierkante meter

Wat is een vierkante meter en hoe groot is dat? Om dat zelf te ervaren hebben de kinderen in groepjes een vierkante meter van kranten gemaakt. Best groot! Hoeveel kinderen zouden erop passen? Best veel! Kijk maar op de foto.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020


 


Aquarama
Het was heel leuk want je kon op een wc zitten en je kon onder water kijken. Het was wel klein en je kon zien hoe je drol er eerst uit ziet en daarna en daarna en daarna. En weten hoe lang je moet douchen en wat je moet hebben als er een overstroming komt. Dit was Aquarama van Elise!

7 november 2019 gingen we naar Aquarama. Ze hadden zes kamers. In elke kamer stond wat informatie en daarmee moest je vragen oplossen die je had meegekregen in een boekje. Die vragen gingen over water en dat we veel water gebruiken met doucen, wassen, drinken, handen wassen, doorspoelen, om planten water geven en om een zwembad te vullen. Het is leuk en leerzaam (ze hebben zelfs een wc met een drol erin, hihi) en aan het eind heb je nog een leuke vlot. Eben

Ik vond het leuk in Aquarama want je kon leren hoe water word gemaakt en hoe het water naar het riool ging. En je kon ook door gaatjes kijken en je had een telefoon. Daardoor kon je een filmpje horen en dat was heel leuk. En je kon ook op een vlot maar hij ging niet vooruit want hij stond vast aan de grond. En ik viel bijna in het water en dat was niet leuk. Maar voor de rest was het heel leuk in Aquarama. Groetjes Emma.

Wij waren gisteren oftewel 7 november naar Aquarama geweest. We zaten in groepjes bij moeders of de juf. We hebben veel geleerd over water, het riool en overstromingen, dat poep power geeft en dieren in de sloot. Zelfs waar het heel nat of droog is en we zijn buiten geweest. Dat was super cool. Naar de dieren enzo. Zelfs een ezel dat was echt cool. Doei. Hanna

Aquarama is een soort les. Je leert hoe dijken handig zijn. Als er een overstroming komt dan moet je dit pakken: zakmes, zandzakken tegen de deuren, lucifers, een kaars en een E.H.B.O.doos en een folie. Thom

Het is klein maar leuk. Je heb zes kamers met informatie over water, het riool, de dijken en overstromingen. In de eerste kamer hoe veel liter je gemideld gebruikt per dag p.p. 120 l. In de tweede kamer alles over schoon water. De derde waterdieren, de vierde drinken, de vijfde kamer oeps vergeten, de zesde kamer overstromingen. Dimas

In het Aquarama was het heel leuk! Je kan er best veel doen, zoals op een wc zitten. Als je aankomt lijkt het saai. Maar het is heel leuk. Er is zelfs een freek vonk poel! Er zijn veel dingen die je nog niet weet en dat is weer leuk om te leeren. En het is meestal niet zo druk. Nu eeven trug naar Aquarama. Er is een soort van verekijker. Daar kijk je mee over de freek Vonk poel. Charlotte

Als eerst zag je een drol in de wc aan de muur. In die kamer hangt een gedicht. Als je uit de kamer loop dan zie je een muur en daarop staat een knopje met hoevil liter er achter. Dan moet je zoveel liter met het goede antwoord te gelijk in drukken. Dan moet er een lichtje branden. In de volgende kamer zie je hoe poep verteert. In de kamer daarna zie je dat er maar 1 % water op aarde voor drinkwater is. En op het einde zie je een filmje van nederland zonder dijken. Koen

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020


Kinderboekenweek in groep 6a

Groep 6a is druk bezig geweest met de Kinderboekenweek 'op reis'. Er zijn lievelingsboeken meegenomen naar school. Iedereen is hiermee op de foto geweest. Bij deze foto is een mooi voertuig gemaakt. Op de gang hebben de kinderen deze voortuigen mooi uitgestald. Veel kinderen hebben iets over hun lievelingsboek verteld of eruit voorgelezen. Ook is er nog hard gewerkt aan een werkboekje over de Kinderboekenweek. Kortom zie de foto's voor het plezier wat we hierbij hebben gehad.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020


 


De gemeente Alblasserdam

In het eerste hoofdstuk van aardrijkskunde leren de kinderen hoe het eraan toe gaat in een gemeente, waarom er regio’s zijn en wat de provincie doet. Best saaie kost. Daarom pakten we het anders aan.
A.d.h.v. vragen over de gemeente Alblasserdam gingen de kinderen op de chromebooks op zoek naar antwoorden. Toen dit verzameld was, werd er per groep een poster gemaakt waarop de gevonden informatie gepresenteerd werd. En die werden vol trots geshowd in de klas. Wilt u wat weten over de gemeente Alblasserdam? Dan moet u maar eens een kijkje komen nemen in groep 6a.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020

 


Taal oefenen op een andere manier

In het eerste thema van taal oefenden we met woordsoorten als zelfstandig naamwoord, lidwoord, werkwoord, voorzetsel en bijvoeglijk naamwoord. Best lastig bleek tijdens de lessen. We sloten het thema af met een spel om dit nog eens te oefenen. D.m.v. een soort dominospel waarbij kaarten met woordsoorten en woorden aan elkaar gepast moesten worden, werd er flink geoefend. De kinderen hielpen elkaar, waardoor er veel van elkaar geleerd werd. Dan is taal leuk en zinvol tegelijk!

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020