Paasviering

Donderdagmorgen 29 maart zijn we met de kinderen in de kerk begonnen met een gezamenlijke paasviering. Goed om met alle kinderen en collega’s op deze manier het feest van de opstanding van de Here Jezus te vieren! Fijn dat er ook belangstelling van ouders en opa’s en oma’s was.
Traditiegetrouw hebben we ook met de kinderen samen geluncht. Wat was er veel lekkers en wat hebben de kinderen er van gesmuld. Mooi om te zien hoe veel ouders zich op deze dag weer hebben ingezet om de lunch tot een feest te maken. Heel erg bedankt allemaal!

Klik hier om de foto's van de Paaslunch te bekijken.

 


Handvaardigheid

Met handvaardigheid is groep 5a de afgelopen week van start gegaan voor het project 'ons dorp'. Het is de bedoeling om een stukje Alblasserdam/Kinderdijk als maquette na te bouwen. De kinderen werken in kleine groepjes aan de diverse karakteristieke gebouwen van ons dorp. Gelukkig kregen we maandag hulp van een 3 ouders en 1 oma; dat bracht ons project in stroomversnelling! Dinsdagmiddag 3 april hopen we nog een keer met hulp verder te werken. 

Klik hier om de foto's te bekijken

 

 


Excursie

Dinsdagmiddag 27 maart bezochten we met groep 5a de Blokweerse molen in het kader van het project 'ons dorp'. Het was echt Hollands weer: regen en wind! Maar dat mocht de pret niet drukken. Leuk om zo dicht bij school eens naar het beroemde werelderfgoed te kijken. We kregen door de molenaars de fijne kneepjes van het molenaarsvak uitgelegd en gingen met een diploma molenaarsleering weer naar huis. De groep heeft zich overigens als echte Hollanders gedragen; geen kik over de regen of de kou! Goed zo, groep 5! 

Klik hier om de foto's te bekijken

 


Robots
Groep 5a heeft van dozen, aluminiumfolie en ander gebruiksmateriaal, Robots geknutseld.

Klik hier om de foto’s te bekijken
Klik hier om het filmpje te bekijken

 

 

 


Sinterklaasfeest 2017

Terwijl het vanmorgen nog een beetje schemerig was, stonden er al heel veel nieuwsgierige kindergezichtjes op het schoolplein. Er waren zelfs heel veel hulpsinten en -pietjes bij. Op het schoolplein klonk gezellige sinterklaasmuziek en we hebben heel veel liedjes meegezongen en gesprongen. Toch duurde het best nog lang voor Sinterklaas écht kwam...

Toen we echt op ons aller, allerbest en hardst gezongen hadden, kwam er een brandweerauto met zwaailichten aangereden en die reed zo het schoolplein op, precies tussen de rijen wachtende kinderen door. En jawel hoor, Sinterklaas zat er in met wel 4 zwarte Pieten.

Na een groot applaus en een hartelijk welkom ging Sinterklaas eerst met zijn Pieten naar de peuterspeelzaal. Wij gingen allemaal naar onze eigen klas, maar Sinterklaas is echt bij alle klassen op bezoek geweest. Hij had cadeautjes bij zich voor de lagere groepen en bij de hogere groepen waren heel veel mooie surprises en gedichten. En natuurlijk hebben we van de pepernoten en al het lekkers gesnoept. Kortom, het was een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest!

Klik hier om de foto’s te bekijken.