Biesbosch vrijdag 5 april

Op vrijdag 5 april zijn we met de klas naar het Biesbosch geweest. Voordat we naar het Biesbosch gingen hadden we een brief gekregen van de vos. Volgens hem is hij de slimste en wilde dat graag bewijzen. Daarom had hij voor ons verschillende opdrachten in het Biesbosch verstopt. We hebben de opdrachten in groepjes gemaakt om te bewijzen dat wij, als groep 5a, slimmer zijn dan de vos. Er werden kunstwerken gemaakt, vragen beantwoord en knopen gelegd. Het was een leuke ochtend!

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019

 

 


Bezoek van juf Mariëlle en Thies

Maandagmiddag kwam juf Mariëlle samen met Thies een bezoekje brengen aan groep 5a.
Thies werd eerst bewonderd en er werden allerlei vragen gesteld; hoe oud is Thies, hoelang, hoe zwaar,… Daarna liet Thies even flink van zich horen, maar al snel keek hij weer vrolijk rond door de klas. We hebben een quiz gedaan met babyvragen, erg leuk. Juf Mariëlle had voor iedereen nog wat lekkers meegenomen. Tot slot hebben we met elkaar de Pasapas dans gedaan. Het was een leuke middag!

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019

 


Geboorte.
Op vrijdag 18 januari zijn juf Mariëlle en haar man Sjaco de trotse ouders
geworden van een zoontje. Hij heeft de naam Thies gekregen wat betekent: geschenk van Jahweh. Thies is in het ziekenhuis geboren,
maar inmiddels zijn moeder en kind weer thuis. Alles gaat goed. Vanaf deze plek willen we hen van harte feliciteren en heel veel geluk toewensen met dit mooie mannetje!

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019 


Juf Mariëlle gaat met zwangerschapsverlof

Vrijdag (21 december) was het niet alleen de laatste dag voor de kerstvakantie, maar ook de laatste werkdag van juf Mariëlle. Zij gaat genieten van haar zwangerschapsverlof.
Na eerder op de morgen te zijn verrast door de kinderen en ouders uit haar klas met een mand met babyartikelen, werd zij namens het bestuur door Jannie Meijer-Uittenbogaard haar een boeket bloemen aangeboden, Zij wenste juf Mariëlle  een voorspoedig zwangerschapsverlof toe.
Daarna ging juf Mariëlle en haar klas genieten van een high tea om zo ook in de klas het (voorlopige) afscheid van de juf te vieren.


U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019
 


Bezoek van Sint en zijn Pieten aan groep 5A

Zoals elk jaar heeft Sint ook dit jaar tijd vrijgemaakt om een bezoek te brengen  aan onze school. Om half negen stonden de kinderen al klaar om hem welkom te heten. Dit deden zij met het lied ‘Hallo Sinterklaas, wat fijn dat u er bent. U bent niet voor de eerste keer hier, u bent hier al bekend.’ Juf Laura heeft dit voordat Sinterklaas aankwam geoefend en bij aankomst van Sinterklaas uit volle borst met de kinderen gezongen. Of Sint dit lied heeft herkend als het lied van juf Ank, weten we niet.

Het is elk jaar weer een verrassing hoe Sinterklaas en zijn Pieten aankomen. Dit jaar kwamen ze met twee Citroëns deux chevaux aangereden. Deze auto’s kent iedereen, maar dan misschien onder de naam Eend. Het dak open zodat de liederen goed te horen waren. Na een kort welkom van meester Kant en de fotoshoot op het bordes ging de Sint de school in. Daar heeft hij iedere groep bezocht en de kinderen blij gemaakt met mooie cadeaus. Na afloop fluisterde één van zijn Pieten mij nog in het oor dat hij enorm genoten had van het bezoek aan Het Kompas en dat Sint en zijn Pieten volgend jaar zeker terug zouden komen. Nu eerst veel plezier met de cadeaus en dan maar weer een jaar wachten op het volgende bezoek van Sint.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019