Op maandag 2 juli had groep 4/5b een picknick.

Eindelijk was het zover en kon het beginnen. We hadden allemaal wat lekkers mee: pannekoeken, tosties, pizzabroodjes en nog veel meer.

Neline had nog lekkere worstenbroodjes voor de hele klas meegenomen!! Sommige gingen na het eten voetballen en andere tikertje doen. En weer andere ging lekker duckies lezen in de schaduw. En weet je wat zo leuk was?! De corgesje ging ook gezellig mee!

Geschreven door Leonoor, Neline en Eva.Klik hier om de foto's te bekijken


Riverdance

Sarah (groep 4):

" Iers dansen is heel erg leuk, je kan echt vanalles leren. Eerst gingen we hupelen en omdat het vrijdag Koningsspelen is gingen we de fitlala hupelen. Als de muziek stopten dan moesten we snel stilstaan. We hebben ook bewegingen van ierse dans geleert."

Milan (groep 4):

"Ik von het heel leuk en het was best wel moeilijk. Ik dag dat het heel makelijk zou zijn maar toen ik het dee toen was het moelijk. De sjufel was het aler moelijkst. want dan moest je van de eene naar de andere been."


Lars (groep 4):

"Celtic Swing was heel leuk en we heben heel veel gelird. We kregen het wel heel warm en aan het eind ging het veel makelijker. Aan het eind gingen we ook nog tapdansen."

Novi (groep 4):

"Groep 4/5 heeft dansles gekregen. En het was heel erg leuk! Het leukste was hupelen op fitlala. Eigenlijk was alles wel leuk. We gingen ook nog pasjes leren. Je kon veel leren. Het zou leuk zijn als alle groepen het een keertje krijgen. Het waren heele lieve jufen. Het heet riverdans."

Klik hier om de foto's te bekijken


Bezoek van de burgemeester


Geschreven door: Sem (4b), Neline (4b), Sanne (5b), Tamar (5b) en Elin (5b).

Groep 4/5b van het Kompas zijn al een aantal weken bezig met het thema alblasserdam.
We hebben al heel veel knutselwerkjes gemaakt. Op 12 april zijn mensen welkom die wil kijken. We houden het een beetje geheim anders is het geen verassing meer.

Wij hebben een brief geschreven aan de burgemeester. We hebben gevraagd of hij wat wou vertellen over de gemeenteraadsverkizingen. Hij heeft trug gemaild dat hij wel zou komen.
We hadden goede vragen met de klas bedacht zoals:
-    Wat doet u eigenlijk op een gewone werkdag?
-    Waneer word er een nieuwe  burgermeester gekozen, heeft dit temaaken met de gemeenteraadsverkiezingen?
Er waren heel veel vragen maar de burgemeester wist overal antwoord op. We hebben geleerd dat iedereen burgemeester kan worden en nog veel meer.

Drie kinderen mochten in debad met de burgemeester. En de stellingen hebben we helemaal zelf bedacht. Het was spannend en leuk!
Morris (5b): “Ik vond het heel spannend om te doen en ik kreeg het ook een beetje warm als ik even niet wist wat ik terug moest zeggen. Het leek net echt! Hij was heel serieus en het leek net alsof hij ook plannen wilde maken met me over het schoolplein. Hij zei dat ik goede argumenten had, dat was een compliment!”

De burgemeester kreeg ook cadeautjes. Hij kreeg een pot honing van Timon want zijn vader is imker en een kaart en twee plakjes cake. alleen wat hij niet wist was dat één plakje cake voor de juf was. Haha, arme juf  daar ging haar plakje cake.

We vonden het bezoek heel leuk!! We hebben ook veel geleerd. En we heben ook een groeps foto gemaakt. De kindere die met hem in debat geweest ware, die mochte met de amsketen om op de foto.

Klik hier om de foto's te bekijken


Paasviering

Donderdagmorgen 29 maart zijn we met de kinderen in de kerk begonnen met een gezamenlijke paasviering. Goed om met alle kinderen en collega’s op deze manier het feest van de opstanding van de Here Jezus te vieren! Fijn dat er ook belangstelling van ouders en opa’s en oma’s was.
Traditiegetrouw hebben we ook met de kinderen samen geluncht. Wat was er veel lekkers en wat hebben de kinderen er van gesmuld. Mooi om te zien hoe veel ouders zich op deze dag weer hebben ingezet om de lunch tot een feest te maken. Heel erg bedankt allemaal!

Klik hier om de foto's van de Paaslunch te bekijken.

 


Sinterklaasfeest 2017

Terwijl het vanmorgen nog een beetje schemerig was, stonden er al heel veel nieuwsgierige kindergezichtjes op het schoolplein. Er waren zelfs heel veel hulpsinten en -pietjes bij. Op het schoolplein klonk gezellige sinterklaasmuziek en we hebben heel veel liedjes meegezongen en gesprongen. Toch duurde het best nog lang voor Sinterklaas écht kwam...

Toen we echt op ons aller, allerbest en hardst gezongen hadden, kwam er een brandweerauto met zwaailichten aangereden en die reed zo het schoolplein op, precies tussen de rijen wachtende kinderen door. En jawel hoor, Sinterklaas zat er in met wel 4 zwarte Pieten.

Na een groot applaus en een hartelijk welkom ging Sinterklaas eerst met zijn Pieten naar de peuterspeelzaal. Wij gingen allemaal naar onze eigen klas, maar Sinterklaas is echt bij alle klassen op bezoek geweest. Hij had cadeautjes bij zich voor de lagere groepen en bij de hogere groepen waren heel veel mooie surprises en gedichten. En natuurlijk hebben we van de pepernoten en al het lekkers gesnoept. Kortom, het was een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest!

Klik hier om de foto’s te bekijken.


Verjaardag juf Mariëlle

We keken er al een aantal dagen naar uit en vandaag was het eindelijk zo ver...de verjaardag van de juf!!

Stiekem hadden we geld ingezameld en daarvan 5 mooie boeken gekocht. Gelukkig geen saaie 'grote-mensen-boeken', maar boeken die de juf lekker aan ons kan voorlezen. Deze boeken hadden we verstopt in de klas!:)

Veel kinderen hadden speciaal voor deze dag iets leuks ingestudeerd. Het werd echt een hele voorstelling met allerlei kunst, dans, muziek, sport, etc. Wat een talent hebben wij in de klas!

Jefta had speciaal verjaardagsliedjes geleerd en zo konden wij de juf toezingen met gitaarbegeleiding. Dat vonden wij echt super knap!

Na lekker wat gesmikkeld te hebben was het tijd voor een activiteit. We gingen slijm maken! YES! Maar oei oei oei.... wat een geknoei. Het resultaat was iets plakkeriger dan dat de bedoeling was, maar dat mocht de pret niet drukken! We vonden het reuze interessant om te maken.

Nadat we de klas schoongepoetst hadden, was het tijd voor allerlei spelletjes. Welke dat waren? Vraag het ons gerust of bekijk de foto's!

Klik hier om de foto's te bekijkenZijn Beurt!

Er is vannacht iets raars gebeurd:
het park heeft andere kleuren!
En als je diep en heel goed ruikt,
ook heel andere geuren.

Wind ademt nat in mijn gezicht,
nevel stopt alles onder.
Maar verder op de weg groeit licht,
het wordt feller, groter, ronder.

't Is de zomer die nog vlug
even gauw het park opfleurt.
Mensen, ik kom echt terug.
Maar nu is de herfst weer aan de beurt!

Klik hier om de foto's van de herfstwandeling te bekijken


 

Theater Kinderboekenweek

Sanne:
De theater lessen waren super leuk!
Wij moesten eerst een spin nadoen. Één iemand was Kakel, hij was de grootste spin. Het was leuk.
Daarna waren wij een rat, wij moesten smak geluiden maken. Dat was cool! Marnick was de baas van de ratten!
Daarna gingen wij een achtbaan maken met stoelen. En zelfs de juf zat in de achtbaan! Er stond één stoel vooraan en die daarin zat besloot weken bewegingen we maakte. Het was leuk en super cool!

Sem:
We gingen een toneelstuk speelen en het was heel leuk. en het ging over spinnen. en we dingen een achtbaan maaken. en we gingen raten naa doen en muizen.
Jefta:
we hadden theater-les.
olivier was kraak-kol de spin. de rest waren allemaal kleine-spinnetjes en als je werd aangeraakt
door de theater meester moest  je als een spin naar de ander-kant van het bovendek.
we gingen wat anders doen maar wat?
we moesten allemaal stoelen in een rij plaatsen.
we  gingen achtbaan spelen.
en we vlogen alle kanten op!
en sommige deden hun ogen dicht.
de rij was bijna net zo lang als het bovendek.

Klik hier om de foto's te bekijken


Bibbers in je buik

Lars:
het ging over bibers in je buik. het was maandag in de ogtend en we gingen lietjes zingen. en de mevrouw ging een heel spanent verhaal vorleezen.

Jimmy:
de teejaterles ging over beetje bang en we moesten muziek maken en dat was superleuk. en woorden raden en er was een verhaal over een verlaaten huis maar dat was wel eng. maar ook leuk en de mevrouw had alemaal geke instruumenten mee genomen en dat was leuk. einde.

Leonoor:
Het begon zo; de mevrouw stond al bij de rij, toen we binnen waren dingen we van kinderen voor kinderen een beetje bang zingen.  Daarna gingen we een speletjes doen. Het ging zo: er stond een vraagteken op het bord. Die bleef een paar seconden. En tegelijkertijd kwam een geluid je moest goed luisteren. Daarna ging ze een verhaal vertellen maar ze zij zo is het tog niet spannend?  Dus gingen we met muziekinstrumenten het leuker maken. En toen leerden we ook nog een liedje. Het was super leuk!! (eigelijk nog leuker dan de andere)

Klik hier om de foto's te bekijken


Kahoot

We gingen iets nieuws doen op de chrome-books. Het heete Kahoot. Het was eigenlijk een quiz. Er stond een vraag op het digibord en wij moesten op de chrome-books aantikken wat je dacht. Je kon kiezen uit kleuren en vormen, daarin stonden de antwoorden. Je mocht er maar één kiezen. 1 vraag was heel gemeen want toen was de vraag: Als er 98 vissen in een kom zitten en er verdrinken er 63, hoeveel vissen zijn er dan nog. Maar het antwoord was 98 want vissen kunnen niet verdrinken! Gemeen hé van de meesters en juffen! Je kan met het spel winnen. Het ging op tijd, de tijd gaf ook punten. Als de tijd om was kreeg je een beeld te zien wie eerste, 2de, 3de en 4de was. Eigenlijk is wel grappig want met taal stonden er alleen meisjes voor wie het beste was. En met rekenen alleen jongens. Het was zo leuk dus werd het een herrie maar het was wel heel leuk!!


Geschreven door Saar

Klik hier om de foto's te bekijken


De mevrouw van de bibliotheek

Het was leuk. De mevrouw liet almaal boeken zien.

Het was iemant van de biep.

Ze vertelde een verhaal. We leerde ook een liet.

Het verhaal ging oover een jongen in de biep. Het was een heel spanent veerhaal. Ze liet alemaal dingen zien. Ze deed ook een gedicht. Het was leuk.

Geschreven door Timon

Klik hier om de foto's te bekijken
Klik hier om het filmpje te bekijken


Een politieagent in de klas (Groep 4B)

In groep 4A en 4B zijn we met aardrijkskunde bezig over hulpdiensten. We hebben het gehad over de ambulance, de brandweer en de politie. We hebben geleerd dat we echt alleen in noodgevallen 112 mogen bellen. Ook hebben we filmpjes gezien over het werk van de brandweer, het ambulancepersoneel en de politie.
Aan het eind van deze lessenserie kwam wijkagent Martin Stam bij ons in de klas. Hij kwam vertellen over zijn werk en liet ons de dingen zien die politieagenten gebruiken bij hun werk. We mochten allerlei vragen stellen, alles aanraken, bekijken en voelen. Tot slot mochten we een kijkje nemen in de politieauto die ook vol zat met allerlei spullen, zoals een kogelwerend vest een stormram e.d.


Klik hier om de foto's te bekijken.
Klik hier om het sirene filmpje te bekijken.