Slootwerk in groep 4a

Op dinsdagmiddag 22 mei ging groep 4a ,gewapend met schepnetten groot en klein ,emmers en bakjes , naar een sloot dichtbij het Boerenpad.
We gingen daar op zoek naar leven in de sloot. Dat er kikkers in een sloot zitten weten we ,maar wat leeft er nog meer in zo”n sloot.
Op het eerste gezicht zagen we niets ,maar toen we ons schepnetje leegden in de emmers zagen we daar van alles krioelen . We hebben best wel lang” gevist’, wat het allemaal was wisten we nog niet ,we waren best wel benieuwd .
Op school kregen we kaarten waarop we konden zien wat we gevangen hadden . Met vergroot glazen en vergrootpotjes hebben we ontdekt dat we watervlooien , muggen larven , bloedzuigertjes , bootsmannetjes ,watertorren , waterslakjes en zelfs een paar visjes hadden gevangen.  Helaas geen enkel kikkervisje.
Een van de moeder had ook nog een microscoop van huis  meegenomen , dat was helemaal mooi , want toen konden we heel goed zien hoe de watervlooien  en nog andere minibeestjes eruit zagen.
Wat hadden we een hele, leuke middag met elkaar.

Klik hier om de foto’s te bekijken


 

Paasviering

Donderdagmorgen 29 maart zijn we met de kinderen in de kerk begonnen met een gezamenlijke paasviering. Goed om met alle kinderen en collega’s op deze manier het feest van de opstanding van de Here Jezus te vieren! Fijn dat er ook belangstelling van ouders en opa’s en oma’s was.
Traditiegetrouw hebben we ook met de kinderen samen geluncht. Wat was er veel lekkers en wat hebben de kinderen er van gesmuld. Mooi om te zien hoe veel ouders zich op deze dag weer hebben ingezet om de lunch tot een feest te maken. Heel erg bedankt allemaal!

Klik hier om de foto's van de Paaslunch te bekijken.
 


Sinterklaasfeest 2017

Terwijl het vanmorgen nog een beetje schemerig was, stonden er al heel veel nieuwsgierige kindergezichtjes op het schoolplein. Er waren zelfs heel veel hulpsinten en -pietjes bij. Op het schoolplein klonk gezellige sinterklaasmuziek en we hebben heel veel liedjes meegezongen en gesprongen. Toch duurde het best nog lang voor Sinterklaas écht kwam...

Toen we echt op ons aller, allerbest en hardst gezongen hadden, kwam er een brandweerauto met zwaailichten aangereden en die reed zo het schoolplein op, precies tussen de rijen wachtende kinderen door. En jawel hoor, Sinterklaas zat er in met wel 4 zwarte Pieten.

Na een groot applaus en een hartelijk welkom ging Sinterklaas eerst met zijn Pieten naar de peuterspeelzaal. Wij gingen allemaal naar onze eigen klas, maar Sinterklaas is echt bij alle klassen op bezoek geweest. Hij had cadeautjes bij zich voor de lagere groepen en bij de hogere groepen waren heel veel mooie surprises en gedichten. En natuurlijk hebben we van de pepernoten en al het lekkers gesnoept. Kortom, het was een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest!

Klik hier om de foto’s te bekijken.


Een politieagent in de klas.

In groep 4a zijn we met aardrijkskunde bezig over hulpdiensten. We hebben het gehad over de ambulance, de brandweer en de politie. We hebben geleerd dat we echt alleen in noodgevallen 112 mogen bellen. Ook hebben we filmpjes gezien over het werk van de brandweer, het ambulancepersoneel en de politie.
Aan het eind van deze lessenserie kwam wijkagent Martin Stam bij ons in de klas. Hij kwam vertellen over zijn werk en liet ons de dingen zien die politieagenten gebruiken bij hun werk. We mochten allerlei vragen stellen, alles aanraken, bekijken en voelen. Tot slot mochten we een kijkje nemen in de politieauto die ook vol zat met allerlei spullen, zoals een kogelwerend vest een stormram e.d.
Hier onder kunt u lezen wat we van het bezoek vonden.


Salina : Ik vont het leuk dat de polisie er was en dat we de sierene aan mogt.
Dimas : We mochten in de auto en het zwaailicht aanzetten.
Charlotte : De sierene is heel hart.
Lowie : ik von de sirene het leukst.
Hannah : Ik vont het heel  leuk met de politie en ook dat ik in de polietieauto  mogt  ziten.
Emiel : Ik vin de polici stoer en sterk. Hij sgit soms en hij hep peperspree voor stuote boeven.
Quendi : Ik vond het leuk om de handboeien vast  te houden.
Stijn : Ik vont de sirene leuk.
Thom; Ik  vin alles leuk , de polisieauto, dekoogels en dehantboeje en de piestolen en de peperspree.
Eben : Dieven zijn stom ,maar gulkig bestaat de politie.
Jamie : In de auto was het luek.
Mila : Hij laat de handboejen, pepperspray, pistol en kagol zien.
Katie : Ik von het luek omdat het leuk was.
Koen : we mogten in de auto van de politie.
Hanna : We gingen in de auto dat was het leukst.
Fedde : Ik  von het leuk en grapeg  om de sierene aan te zeten.
Emma : ik vont het leuk in de politieauto en dat ik de hantboeien om mogt.
Elise : Het was leuk  en we haden  de sirene angezed.
Lynn : De politie met handboeien.
Haiko: Ik dagt cool zeg, super cool, ikwil ook politie worden , ik gaa tuis politietje spelen.
Julia : Ik von het lukste in de auto ziten en ales wat hij bij zig hat.
Alissa: Ik zag een politie op mij verkansie en ik mag met de politie praaten.

Klik hier om de foto's te bekijken
Klik hier om het sirene filmpje te bekijken