Letterfeest
Na de zomervakantie zijn we allemaal in de bus gestapt van Lijn 3, samen met Ben Bus. Elke dag kwamen er nieuwe letters voorbij. Als je dan alle letters gehad hebt, dan hoort daar een feestje bij. Op maandagmiddag 28 januari hebben we met elkaar een letterfeest gevierd. We zongen met elkaar het letterlied
(https://www.youtube.com/watch?v=XJ7r6KhIjWM) waarin alle letters nog een keer voorbij kwamen. Daarna was het tijd voor een leuke letterspeurtocht. Door de gang en in de lokalen beneden in de school waren allemaal letters te vinden en daar moesten we woorden bij zoeken. Tot slot nog een sterrenkoek als beloning, want we waren allemaal een 'ster in het kennen van de letters' geworden. Het was een super leuke middag! (En groep 4 van de groep 3/4 heeft het feestje gezellig met ons meegevierd!)

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019

Bezoek van Sint en zijn Pieten aan SmdB Het Kompas   

Zoals elk jaar heeft Sint ook dit jaar tijd vrijgemaakt om een bezoek te brengen  aan onze school. Om half negen stonden de kinderen al klaar om hem welkom te heten. Dit deden zij met het lied ‘Hallo Sinterklaas, wat fijn dat u er bent. U bent niet voor de eerste keer hier, u bent hier al bekend.’ Juf Laura heeft dit voordat Sinterklaas aankwam geoefend en bij aankomst van Sinterklaas uit volle borst met de kinderen gezongen. Of Sint dit lied heeft herkend als het lied van juf Ank, weten we niet.

Het is elk jaar weer een verrassing hoe Sinterklaas en zijn Pieten aankomen. Dit jaar kwamen ze met twee Citroëns deux chevaux aangereden. Deze auto’s kent iedereen, maar dan misschien onder de naam Eend. Het dak open zodat de liederen goed te horen waren. Na een kort welkom van meester Kant en de fotoshoot op het bordes ging de Sint de school in. Daar heeft hij iedere groep bezocht en de kinderen blij gemaakt met mooie cadeaus. Na afloop fluisterde één van zijn Pieten mij nog in het oor dat hij enorm genoten had van het bezoek aan Het Kompas en dat Sint en zijn Pieten volgend jaar zeker terug zouden komen. Nu eerst veel plezier met de cadeaus en dan maar weer een jaar wachten op het volgende bezoek van Sint.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019
 


Mijn Lijf

Thema 5 ging over MIJN LIJF en het prentenboek VERDWAALD IN HET ZIEKENHUIS.
Zuster Marlies kwam ons het een en ander vertellen en laten zien.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019
 


Piepelotheek

Kinderboekenweken?  Dan mag groep 3 gezellig op bezoek in de bieb.
Eerst hebben we geluisterd naar het spannende prentenboek: Piepelotheek. Dat liep gelukkig goed af. En wie zijn er nu vrienden en wie niet?
In 3 groepen hebben we daarna om de beurt allerlei leesactiviteiten gedaan. Kijk maar snel naar de foto’s hoe gezellig we bezig waren.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019