Bezoek van Sint en zijn Pieten

Tussen alle drukte door hebben Sint en zijn Pieten tijd gemaakt om een bezoekje te brengen aan Het Kompas. Sint was iets verlaat omdat hij het laatste deel van de reis moest lopen en een beetje verdwaald was. De Pieten waren er eerder en maakten met de kinderen grapjes en deelden pepernoten uit. De kinderen zongen onder leiding van juf Laura uit volle borst. Sint hoorde dit en wist hierdoor waar hij zijn moest. Na een welkom van meester Kant werd eerst nog een bordesfoto gemaakt. Hierna ging Sint naar binnen en heeft hij samen met zijn vijf Pieten alle groepen bezocht. Hij is ook bij de kinderen van peuterspeelgroep Ot en Sien geweest.

Op het scherm in de hal komen de jarige kinderen elke dag langs. Misschien is het u opgevallen dat de verjaardag van Sint ook langs kwam. Als u goed hebt gekeken hebt u gezien dat Sint in groep 1741 zit.

Nadat alle cadeaus uitgedeeld waren een de pepernoten in de magen van de kinderen verdwenen waren, hebben Sint en zijn Pieten afscheid van onze school genomen. Tot volgend jaar!

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020


Nationaal Schoolontbijt,

Al enkele jaren doen wij mee met het Nationaal Schoolontbijt. Op dinsdag 5 november was het weer zover. Bij aankomst op school kregen de kinderen direct een goed ontbijt voorgeschoteld. Yoghurt, bruin brood, bruine bolletjes, krentenbollen, fruit, water, thee en halfvolle melk om te drinken. Kortom een goed verzorgd ontbijt.
Niet iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Je hele lichaam moet op gang komen en heeft daar energie voor nodig. Het is belangrijk dat deze maaltijd niet wordt overgeslagen.
De stichting Nationaal Schoolontbijt maakt zich sterk om kinderen (en ouders) bewust te maken van deze belangrijke maaltijd. Van supermarkten, bakkers en producenten ontvangen wij dit ontbijtpakket voor de hele school gratis! De enige tegenprestatie is een kleine bijdrage voor stichting ‘Het Vergeten Kind’. Deze stichting komt op voor de belangen van kinderen die niet veilig en liefdevol op kunnen groeien.
Samen eten bevordert ook de onderlinge band in een groep. In de groepen hing naast de geur van heerlijk vers brood een fijne sfeer.
Veel dank ook aan de leden van de ouderraad die die samen met andere ouders dit jaar het ontbijt weer verzorgd hebben.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020


Thema Fiets - Fiets versieren

Op donderdagmiddag 17 oktober mochten we allemaal onze fiets of step versieren.
We hebben een aantal weken over de fiets gewerkt en dit was de afsluiting. We gingen allemaal met prachtig versierde fietsen weer naar huis.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020
 

 

 


Het Herfstpad

Op donderdag 17 oktober hebben we het herfstpad gelopen.
We kwamen allemaal opdrachten tegen die we mochten doen. We hebben heel veel geleerd over de spin, we hebben beestjes gezocht, naar de regen op de paraplu geluisterd en nog veel meer.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020
 

 

 


Giraf leert fietsen.

Op vrijdag 11 oktober hebben we een voorstelling van “Giraf leert fietsen” gehad.
Deze voorstelling werd gegeven door de schrijvers van het boek, Marie-Louise en Mark Sekreve.
Eerste vroegen de schrijvers een heleboel over Giraf en Zebra, Krokodil en Olifant. Daarna gingen we allemaal helpen met het verzinnen van een verhaal. We hebben leuke liedjes gezongen met veel gebaren erbij en we hebben Mark in Giraf zien veranderen en Marie-Louise in Zebra , Olifant en Krook.
Zebra kon al heel goed fietsen en Giraf wilde dat ook wel, maar toen hij het ging proberen viel hij heel hard op de grond en wilde daarna niet meer fietsen.
Toen hebben we geholpen met het verzinnen, hoe Giraf nou wel kon fietsen zonder te vallen.
Gelukkig liep alles goed af en konden de vier vrienden op reis.
We kregen nog mooie posters en kleurplaten. Het was een super leuke voorstelling!

U kunt de foto’s en het filmpje bekijken in het fotoalbum 2019/2020


De eerste weken in groep 1/2c

De eerste weken zitten er alweer op, wat gaat de tijd snel!
Afgelopen tijd hebben we gewerkt aan het thema “de fiets”. We hebben een echte fietsenwinkel in de klas, waarin de kinderen als heuse fietsenmakers aan de slag kunnen! Er zijn al heel wat banden geplakt. We hebben veel geleerd over de onderdelen van de fiets, en wat voor soorten fietsen er wel niet allemaal zijn, en dat zijn er best veel!
We hebben over dit thema boekjes voorgelezen, liedjes gezongen,  knutselwerkjes gemaakt, de letter F en W geleerd en nog veel meer….!
Op dit moment breiden we dit thema uit naar vervoer, wat past bij het thema van de Kinderboekenweek ‘op reis’. De kinderen hebben al een prachtig voertuig in elkaar geknutseld.


U kunt de foto's en het filmpje bekijken in het fotoalbum 2019/2020