Bezoek van Sint en zijn Pieten aan SmdB Het Kompas   

Zoals elk jaar heeft Sint ook dit jaar tijd vrijgemaakt om een bezoek te brengen  aan onze school. Om half negen stonden de kinderen al klaar om hem welkom te heten. Dit deden zij met het lied ‘Hallo Sinterklaas, wat fijn dat u er bent. U bent niet voor de eerste keer hier, u bent hier al bekend.’ Juf Laura heeft dit voordat Sinterklaas aankwam geoefend en bij aankomst van Sinterklaas uit volle borst met de kinderen gezongen. Of Sint dit lied heeft herkend als het lied van juf Ank, weten we niet.

Het is elk jaar weer een verrassing hoe Sinterklaas en zijn Pieten aankomen. Dit jaar kwamen ze met twee Citroëns deux chevaux aangereden. Deze auto’s kent iedereen, maar dan misschien onder de naam Eend. Het dak open zodat de liederen goed te horen waren. Na een kort welkom van meester Kant en de fotoshoot op het bordes ging de Sint de school in. Daar heeft hij iedere groep bezocht en de kinderen blij gemaakt met mooie cadeaus. Na afloop fluisterde één van zijn Pieten mij nog in het oor dat hij enorm genoten had van het bezoek aan Het Kompas en dat Sint en zijn Pieten volgend jaar zeker terug zouden komen. Nu eerst veel plezier met de cadeaus en dan maar weer een jaar wachten op het volgende bezoek van Sint.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019
 


Thema: Sinterklaas

De afgelopen weken hebben wij in de klas gewerkt met het thema: Sinterklaas. We hebben geknutseld, pakjes ingepakt, met Sinterklaas playmobiel gespeeld, het Sinterklaas kasteel nagebouwd, Pietengym in het speellokaal gehad en nog veel meer....

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019
U kunt het filmpje bekijken in het fotoalbum 2018/2019

 


 


Verjaardag Juf Roelie

Op 16 november vierde ik mijn verjaardag in de klas. Wat waren de kinderen leuk verkleed! Eerst mocht ik alle cadeautjes uitpakken. Ik kreeg veel chocola, maar ook tekeningen en zelfs een plantje. De gezamenlijke cadeaus waren een microscoop voor kinderen en een dobbelsteen waar ik zelf de vakjes van kan invullen.

Daarna mochten de kinderen 'gratis kiezen', dat is altijd een feest. Tussendoor lekker een snoepje. Daarna eten en drinken. We hadden de dag ervoor al met elkaar kwarktaart gemaakt. Iedereen had iets in de beslagkom mogen doen. Iedereen die wilde mocht een beker taart, maar er waren ook cakejes. Ook was er nog slagroom om erop te spuiten en smarties om te versieren. Na het eten en drinken hebben we stoelendans gedaan. Eerst een paar keer oefenen, want het is best spannend om op iemand anders zijn stoel te moeten gaan zitten als de muziek stopt! Na een paar keer oefenen haalde ik steeds stoelen weg, tot we 2 winnaars overhielden. Hoogste tijd voor nog een snoepje en daarna nog even buiten gespeeld. Het was een gezellig dag en (nogmaals) bedankt voor alle cadeautjes die ik mocht krijgen!

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019


Groep 1/2b in herfstsferen.

De herfstvakantie komt eraan en dus hoog tijd voor wat foto's van onze klas. U ziet ons tijdens het spelen en werken, op het schoolplein en spelend met scheerschuim bij schrijfdans.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019