Schoolreisje naar Activiteitenboerderij Molenwaard

Op maandag 18 juni was het dan zover, ons allereerste schoolreisje! Met dank aan heel veel moeders, een papa en oma's die ons wilden rijden en begeleiden, vertrokken we richting Groot Ammers. Daar werden we opgewacht door Fien en Teun. Na een openingsdans mochten we het park in. In het park was heel veel te ontdekken, te doen en te zien! Koeien melken, varkens aaien, trekker rijden, paardje rijden, bootjes varen, de molen bekijken, door de moestuin wandelen en ga zo nog maar even door! Door dit allemaal te doen, leerden we heel veel over de boerderij en waar ons eten vandaan komt. Tussendoor hadden we nog een leuke show van Fien en Teun en kregen we lekkere frietjes. Het was een ontzettend leuke dag! U kunt een klein beetje met ons mee genieten door de foto's te bekijken.


Klik hier om de foto's te bekijken


Paasviering

Donderdagmorgen 29 maart zijn we met de kinderen in de kerk begonnen met een gezamenlijke paasviering. Goed om met alle kinderen en collega’s op deze manier het feest van de opstanding van de Here Jezus te vieren! Fijn dat er ook belangstelling van ouders en opa’s en oma’s was.
Traditiegetrouw hebben we ook met de kinderen samen geluncht. Wat was er veel lekkers en wat hebben de kinderen er van gesmuld. Mooi om te zien hoe veel ouders zich op deze dag weer hebben ingezet om de lunch tot een feest te maken. Heel erg bedankt allemaal!

Klik hier om de foto's van de Paaslunch te bekijken.
 


Sinterklaasfeest 2017

Terwijl het vanmorgen nog een beetje schemerig was, stonden er al heel veel nieuwsgierige kindergezichtjes op het schoolplein. Er waren zelfs heel veel hulpsinten en -pietjes bij. Op het schoolplein klonk gezellige sinterklaasmuziek en we hebben heel veel liedjes meegezongen en gesprongen. Toch duurde het best nog lang voor Sinterklaas écht kwam...

Toen we echt op ons aller, allerbest en hardst gezongen hadden, kwam er een brandweerauto met zwaailichten aangereden en die reed zo het schoolplein op, precies tussen de rijen wachtende kinderen door. En jawel hoor, Sinterklaas zat er in met wel 4 zwarte Pieten.

Na een groot applaus en een hartelijk welkom ging Sinterklaas eerst met zijn Pieten naar de peuterspeelzaal. Wij gingen allemaal naar onze eigen klas, maar Sinterklaas is echt bij alle klassen op bezoek geweest. Hij had cadeautjes bij zich voor de lagere groepen en bij de hogere groepen waren heel veel mooie surprises en gedichten. En natuurlijk hebben we van de pepernoten en al het lekkers gesnoept. Kortom, het was een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest!

Klik hier om de foto’s te bekijken.


Groep 1/2B Bakt appelflappen

Afgelopen weken werkten we over de herfst. Als afsluiting hebben we allemaal onze eigen appelflap gebakken! Zelf partjes in kleine stukjes snijden, mengen met rozijnen, suiker en kaneel. Daarna nog bestrijken met ei en suiker eroverheen strooien. Mmm, wat rook dat lekker in de hele school!

Klik hier om de foto's te bekijken.
 

 


Nationaal Schoolontbijt,

Al enkele jaren doen wij mee met het Nationaal Schoolontbijt. Op vrijdag 10 november was het weer zover. Bij aankomst op school kregen de kinderen direct een goed ontbijt voorgeschoteld. Yoghurt, Bruin brood, bruine bolletjes, krentenbollen, komkommer, fruit en water of halfvolle melk om te drinken. Kortom een goed verzorgd ontbijt.

Niet iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Je hele lichaam moet op gang komen en heeft daar energie voor nodig. Het is belangrijk dat deze maaltijd niet wordt overgeslagen.

De stichting Nationaal Schoolontbijt maakt zich sterk om kinderen (en ouders) bewust te maken van deze belangrijke maaltijd. Via de deelnemende organisaties (zie ouderbrief) ontvangen wij dit ontbijtpakket voor de hele school gratis! De enige tegenprestatie is een kleine bijdrage voor het Jeugdcultuurfonds.

Samen eten bevordert ook de onderlinge band in een groep. In de groepen hing naast de geur van heerlijk vers brood een fijne sfeer. Zeker voor herhaling vatbaar.

Veel dank ook aan de leden van de ouderraad die dit jaar het ontbijt weer verzorgd hebben.

Klik hier om de foto’s te bekijkenKabouterpad

Op donderdag 26 en vrijdag 27 oktober hebben we met de kleuters een ‘kabouterpad’ gelopen. Dit was in samenwerking met de peuterspeelzaal ‘Ot en Sien’. Zij hadden op het pleintje voor school allemaal kaarten opgehangen met een nummer erop. Elk groepje had zijn eigen volgorde om zo langs alle kaarten te komen. Op elke kaart stond een opdracht die moest worden uitgevoerd. Voor de peuters waren wat makkelijkere opdrachten dan voor de kleuters. Op die manier konden de groepen 1c en 1/2a heel goed samenwerken met de peuters. We zochten spinnen en pissebedden, verzamelden noten en zaden, zochten herfstkleuren in de natuur, zochten naar paddenstoelen, luisterden naar de regen onder een paraplu en bekeken een boom van heel dichtbij.
De kinderen en ouders waren erg enthousiast, dat zult u op de foto’s wel zien!


Klik hier om de foto's te bekijkenDierendag

De opening van de  Kinderboekenweek viel op 4 oktober (dierendag) en daarom gingen we met onze groep naar de dieren van de Middelbare Agrarische school "de Bossekamp" in Ottoland! Wat fijn dat er zoveel ouders wilden rijden! Nogmaals hartelijk bedankt daarvoor!
Wat hebben we veel verschillende dieren gezien! Kippen, konijnen, geiten, schapen, lama's, varkens, eenden, muizen, kuikentjes, een grote oehoe, een kameleon en een echte slang! De kinderen van het wellantcollege haalden de dieren uit hun hokken voor ons, zodat we ze goed konden zien en aaien. Zelfs de slang en de kameleon!

Kijk hier maar snel naar de foto’s voor een impressie van ons bezoek!
 De eerste weken

De eerste weken op school zijn alweer voorbij, wat vliegt de tijd! We leren elkaar steeds beter kennen en steeds meer kinderen kennen elkaars naam.
Inmiddels zijn we ook bezig met ons eerste thema: de dierentuin. Wat zijn de kinderen enthousiast, onze klas zit al vol wilde dieren! Elke dag worden er hokken gebouwd van verschillende materialen en in de dierentuinhoek zijn de verzorgers druk bezig met de dieren. Poep opruimen bijvoorbeeld, want dat hoort er ook bij!
Er kwam ook al een juf van de bieb voorlezen uit het boek 'wij gaan op berenjacht'. De meeste kinderen kenden het verhaal al en deden enthousiast mee met het uitbeelden van het verhaal.
Op de foto's en in het filmpje ziet beelden van de afgelopen weken in de klas. Veel kijkplezier!

Klik hier om de foto's te bekijken
Klik hier om het filmpje te bekijken