100 dagen!
Op 21 februari vierden we ons 100 dagen feest in de klas! Veel kinderen hadden 100 dingen verzameld en andere ouders hadden wat lekkers meegegeven. Wie wilde mocht ook verkleed komen. Met elkaar hebben we er een feestelijke ochtend van gemaakt!

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020

 

 

 


Bezoek van Sint en zijn Pieten

Tussen alle drukte door hebben Sint en zijn Pieten tijd gemaakt om een bezoekje te brengen aan Het Kompas. Sint was iets verlaat omdat hij het laatste deel van de reis moest lopen en een beetje verdwaald was. De Pieten waren er eerder en maakten met de kinderen grapjes en deelden pepernoten uit. De kinderen zongen onder leiding van juf Laura uit volle borst. Sint hoorde dit en wist hierdoor waar hij zijn moest. Na een welkom van meester Kant werd eerst nog een bordesfoto gemaakt. Hierna ging Sint naar binnen en heeft hij samen met zijn vijf Pieten alle groepen bezocht. Hij is ook bij de kinderen van peuterspeelgroep Ot en Sien geweest.

Op het scherm in de hal komen de jarige kinderen elke dag langs. Misschien is het u opgevallen dat de verjaardag van Sint ook langs kwam. Als u goed hebt gekeken hebt u gezien dat Sint in groep 1741 zit.

Nadat alle cadeaus uitgedeeld waren een de pepernoten in de magen van de kinderen verdwenen waren, hebben Sint en zijn Pieten afscheid van onze school genomen. Tot volgend jaar!

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020


Nationaal Schoolontbijt,

Al enkele jaren doen wij mee met het Nationaal Schoolontbijt. Op dinsdag 5 november was het weer zover. Bij aankomst op school kregen de kinderen direct een goed ontbijt voorgeschoteld. Yoghurt, bruin brood, bruine bolletjes, krentenbollen, fruit, water, thee en halfvolle melk om te drinken. Kortom een goed verzorgd ontbijt.
Niet iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Je hele lichaam moet op gang komen en heeft daar energie voor nodig. Het is belangrijk dat deze maaltijd niet wordt overgeslagen.
De stichting Nationaal Schoolontbijt maakt zich sterk om kinderen (en ouders) bewust te maken van deze belangrijke maaltijd. Van supermarkten, bakkers en producenten ontvangen wij dit ontbijtpakket voor de hele school gratis! De enige tegenprestatie is een kleine bijdrage voor stichting ‘Het Vergeten Kind’. Deze stichting komt op voor de belangen van kinderen die niet veilig en liefdevol op kunnen groeien.
Samen eten bevordert ook de onderlinge band in een groep. In de groepen hing naast de geur van heerlijk vers brood een fijne sfeer.
Veel dank ook aan de leden van de ouderraad die die samen met andere ouders dit jaar het ontbijt weer verzorgd hebben.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020


Project fiets:
De weken voor de herfstvakantie werkten we over 'de fiets'. We leerden hoe je een band moet plakken m.b.v. het boek 'Kasper de fietsenmaker' en werden zelf fietsenmakers in de fietswinkel. Daar konden we onze fiets uit de huishoek brengen voor reparatie en als er niets te doen was mochten we sleutelen aan twee oude fietsen. Wat een blijdschap toen we eindelijk het eerste wiel los hadden gekregen! In de huishoek bouwden we van de blokken een schuur voor onze fiets. Natuurlijk knutselden we ook en hadden we het bijvoorbeeld over vormen, cijfers en evenveel / 1 meer. We zongen ook graag liedjes en 'papa gaai ging fietsen' was favoriet! Zoekt u hem maar eens op bij youtube...
Als afsluiting van ons thema mocht iedereen een fiets of step meenemen naar school. We mochten ermee op het schoolplein fietsen en 's middags hebben we ze mooi versierd met elkaar.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020


Herfstpad:
Op donderdag 17 oktober hebben we samen met peuterspeelgroep Ot & Sien een herfstpad gedaan. Op het gele pleintje waren allemaal opdrachten klaargelegd die te maken hadden met de herfst. Al spelend en zoekend leerden en herhaalden we zo een heleboel over de herfst. Het was heel gezellig en iedereen deed enthousiast mee. Daarna zijn we in de klas begonnen met werken over de herfst. Dit loopt na de herfstvakantie nog even door.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020

 


Giraf leert fietsen.

Op vrijdag 11 oktober hebben we een voorstelling van “Giraf leert fietsen” gehad.
Deze voorstelling werd gegeven door de schrijvers van het boek, Marie-Louise en Mark Sekreve.
Eerste vroegen de schrijvers een heleboel over Giraf en Zebra, Krokodil en Olifant. Daarna gingen we allemaal helpen met het verzinnen van een verhaal. We hebben leuke liedjes gezongen met veel gebaren erbij en we hebben Mark in Giraf zien veranderen en Marie-Louise in Zebra , Olifant en Krook.
Zebra kon al heel goed fietsen en Giraf wilde dat ook wel, maar toen hij het ging proberen viel hij heel hard op de grond en wilde daarna niet meer fietsen.
Toen hebben we geholpen met het verzinnen, hoe Giraf nou wel kon fietsen zonder te vallen.
Gelukkig liep alles goed af en konden de vier vrienden op reis.
We kregen nog mooie posters en kleurplaten. Het was een super leuke voorstelling!

U kunt de foto’s en het filmpje bekijken in het fotoalbum 2019/2020


De eerste weken in groep 1/2b

De eerste weken in de klas, dat was best weer wennen. Sommige kenden elkaar al, andere nog niet. Daarom hebben we veel tijd besteed aan het leren kennen van elkaars namen en kregen we een vast maatje. Handig, want die kun je altijd om hulp vragen! Ook deden we veel spelletjes samen, zodat we elkaar steeds beter leerden kennen.

In de klas begonnen we aan een nieuw thema ‘de fiets’. De fietsenwinkel is favoriet, het uit elkaar halen en dan weer in elkaar zetten van de fietsen is een goeie oefening. Met welk gereedschap lukt het? Is de sleutel te groot of te klein voor de moer? En wat een enthousiasme toen het voorwiel eraf kwam! In het filmpje ziet u een impressie van de eerste weken in onze groep.


U kunt de foto's en het filmpje bekijken in het fotoalbum 2019/2020