Nationaal Schoolontbijt,

Al enkele jaren doen wij mee met het Nationaal Schoolontbijt. Op dinsdag 5 november was het weer zover. Bij aankomst op school kregen de kinderen direct een goed ontbijt voorgeschoteld. Yoghurt, bruin brood, bruine bolletjes, krentenbollen, fruit, water, thee en halfvolle melk om te drinken. Kortom een goed verzorgd ontbijt.
Niet iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Je hele lichaam moet op gang komen en heeft daar energie voor nodig. Het is belangrijk dat deze maaltijd niet wordt overgeslagen.
De stichting Nationaal Schoolontbijt maakt zich sterk om kinderen (en ouders) bewust te maken van deze belangrijke maaltijd. Van supermarkten, bakkers en producenten ontvangen wij dit ontbijtpakket voor de hele school gratis! De enige tegenprestatie is een kleine bijdrage voor stichting ‘Het Vergeten Kind’. Deze stichting komt op voor de belangen van kinderen die niet veilig en liefdevol op kunnen groeien.
Samen eten bevordert ook de onderlinge band in een groep. In de groepen hing naast de geur van heerlijk vers brood een fijne sfeer.
Veel dank ook aan de leden van de ouderraad die die samen met andere ouders dit jaar het ontbijt weer verzorgd hebben.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2019/2020


Giraf leert fietsen.

Op vrijdag 11 oktober hebben we een voorstelling van “Giraf leert fietsen” gehad.
Deze voorstelling werd gegeven door de schrijvers van het boek, Marie-Louise en Mark Sekreve.
Eerste vroegen de schrijvers een heleboel over Giraf en Zebra, Krokodil en Olifant. Daarna gingen we allemaal helpen met het verzinnen van een verhaal. We hebben leuke liedjes gezongen met veel gebaren erbij en we hebben Mark in Giraf zien veranderen en Marie-Louise in Zebra , Olifant en Krook.
Zebra kon al heel goed fietsen en Giraf wilde dat ook wel, maar toen hij het ging proberen viel hij heel hard op de grond en wilde daarna niet meer fietsen.
Toen hebben we geholpen met het verzinnen, hoe Giraf nou wel kon fietsen zonder te vallen.
Gelukkig liep alles goed af en konden de vier vrienden op reis.
We kregen nog mooie posters en kleurplaten. Het was een super leuke voorstelling!

U kunt de foto’s en het filmpje bekijken in het fotoalbum 2019/2020


De Fiets

De afgelopen tijd hebben wij als kleuterklassen gewerkt aan het thema 'de fiets'.
In elk lokaal is een fiets uit elkaar gehaald door de fietsenmakers in de groep. Soms met zoveel enthousiasme dat de fiets amper te repareren valt. Dit mocht de pret niet drukken, want zo leerden we veel over de verschillende onderdelen van de fiets. Ook leerden we liedjes, knutselden we rondom dit thema en hebben we al letters geleerd.
Momenteel kijken we breder naar het thema wat past bij de Kinderboekenweek; 'op reis'. Zo zijn we bezig met verschillende routes, bekijken we een plattegrond, bouwen we voertuigen enzovoorts. Het is een thema wat aansluit bij elke leerling, haast iedereen heeft wel eens een bus gezien of bezit een fiets. Er zijn al veel kinderen op reis geweest! Leuk om te zien dat de kinderen zo enthousiast zijn over dit thema. Uiteraard lezen we ook veel voor uit (prenten)boeken die te maken hebben met dit thema. De kinderen zijn op de foto gegaan met hun lievelingsboek en deze worden ook besproken in de klas. Kijk gerust aanstaande maandag eens lekker rond in de klas, want op 14 oktober is het weer kijkmiddag.

U kunt de foto's en het filmpje bekijken in het fotoalbum 2019/2020