Donderdagavond stroomde de school vol met kinderen, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Iedereen was benieuwd naar welke sporen uit het verleden de kinderen hebben gevonden.

Er was van alles gevonden, u hebt het zelf gezien en gehoord! In de groepen 1 en 2 zag je van alles over molens, voordeuren en over een kerktoren met een haan daar boven op. Vraag uw kinderen over het verhaal achter die kerktoren.

In de groepen 3 hebben de kinderen gezocht in een oude school. Wat is daarvan allemaal nog bewaard gebleven?

In groep 4 en groep 5 kwam ons eigen dorp Alblasserdam duidelijk in beeld. Je zag de dijk, de oude foto’s over Alblasserdam vroeger en ook de gebouwen die langs de dijk staan. Hebt u ook het lied over Alblasserdam gehoord? Zo niet, dan kunt u dit lied via deze link ( https://youtu.be/GHKpyue4S0g ) terugluisteren.

In de groepen 6, 7 en 8 hebben de kinderen zich verdiept in het leven van de Romeinen. Hoe komen ze nu op de Romeinen? Enkele jaren geleden zijn bij een opgraving in Alblasserdam sporen gevonden waaruit blijkt dat de Romeinen Alblasserdam ook bezocht hebben. De kinderen hebben potten van klei gemaakt, met scherven gewerkt, Romeinse maskers gemaakt en een heus Colosseum gebouwd.

Medewerkers van SOC (Servicecentrum Onderwijs Cultuur) hebben ons hierbij geholpen met lesideeën en gastlessen.

De komende tijd zullen de foto's van het project op de groepspagina's te bewonderen zijn.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2017/2018

 

Delen:

 

Terug naar overzicht

 

Sporen uit het verleden