Bezoek van Sint en zijn Pieten aan SmdB Het Kompas   

Zoals elk jaar heeft Sint ook dit jaar tijd vrijgemaakt om een bezoek te brengen aan onze school. Om half negen stonden de kinderen al klaar om hem welkom te heten. Dit deden zij met het lied ‘Hallo Sinterklaas, wat fijn dat u er bent. U bent niet voor de eerste keer hier, u bent hier al bekend.’ Juf Laura heeft dit voordat Sinterklaas aankwam geoefend en bij aankomst van Sinterklaas uit volle borst met de kinderen gezongen. Of Sint dit lied heeft herkend als het lied van juf Ank, weten we niet.

Het is elk jaar weer een verrassing hoe Sinterklaas en zijn Pieten aankomen. Dit jaar kwamen ze met twee Citroëns deux chevaux aangereden. Deze auto’s kent iedereen, maar dan misschien onder de naam Eend. Het dak open zodat de liederen goed te horen waren. Na een kort welkom van meester Kant en de fotoshoot op het bordes ging de Sint de school in. Daar heeft hij iedere groep bezocht en de kinderen blij gemaakt met mooie cadeaus. Na afloop fluisterde één van zijn Pieten mij nog in het oor dat hij enorm genoten had van het bezoek aan Het Kompas en dat Sint en zijn Pieten volgend jaar zeker terug zouden komen. Nu eerst veel plezier met de cadeaus en dan maar weer een jaar wachten op het volgende bezoek van Sint.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019
 


De verjaardag van juf Wilma

Allereerst wil ik alle ouders hartelijk bedanken voor de mooie cadeau's die ik van alle kinderen voor mijn verjaardag heb gekregen!
De kinderen hebben gelukkig geholpen met zoeken. Leuk hoor....een bladcadeau pasje, badschuim en bodylotion, een groene kerstkrans, een kerstslinger en ook nog decoratie voor de kerst! En natuurlijk tekeningen ,bloemen enz.

We hebben een gezellig ochtend gehad met elkaar. De kinderen waren verkleed en daar hebben we natuurlijk mooie foto's van gemaakt!
In het speellokaal hebben we stoelendans en sinterklaasspelletjes gespeeld. Daarna lekker drinken en cake versieren ....even nog  lekker zelf vrij spelen en de ochtend was al bijna voorbij...tussendoor nog snoepen ...een spelletje spelen in de klas en tot slot zakje chips in de tas!!
Een gezellige ochtend was voorbijgevlogen! Kijkt u maar eens naar de leuke foto's en het filmpje die de conciërge gemaakt heeft....

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019
U kunt het filmpje bekijken in het fotoalbum 2018/2019
 


Thema: Sinterklaas

De afgelopen weken hebben wij in de klas gewerkt met het thema: Sinterklaas. We hebben geknutseld, pakjes ingepakt, met Sinterklaas playmobiel gespeeld, het Sinterklaas kasteel nagebouwd, Pietengym in het speellokaal gehad en nog veel meer....

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019
U kunt het filmpje bekijken in het fotoalbum 2018/2019


 


Groep 1/2a in herfstsferen.

De herfstvakantie komt eraan en dus hoog tijd voor wat foto's van onze klas. U ziet ons tijdens het spelen en werken, ook maken wij werkjes met het thema herfst.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019