Schoolreisje naar Activiteitenboerderij Molenwaard

Op maandag 18 juni was het dan zover, ons allereerste schoolreisje! Met dank aan heel veel moeders, een papa en oma's die ons wilden rijden en begeleiden, vertrokken we richting Groot Ammers. Daar werden we opgewacht door Fien en Teun. Na een openingsdans mochten we het park in. In het park was heel veel te ontdekken, te doen en te zien! Koeien melken, varkens aaien, trekker rijden, paardje rijden, bootjes varen, de molen bekijken, door de moestuin wandelen en ga zo nog maar even door! Door dit allemaal te doen, leerden we heel veel over de boerderij en waar ons eten vandaan komt. Tussendoor hadden we nog een leuke show van Fien en Teun en kregen we lekkere frietjes. Het was een ontzettend leuke dag! U kunt een klein beetje met ons mee genieten door de foto's te bekijken.


Klik hier om de foto's te bekijken


Koningsspelen 2018

Wat een gezellig feest was het op vrijdag 20 april!!

We hebben poppenkast gekeken ,spelletjes gedaan ,lekker gesnoept en het dansje geoefend!

Natuurlijk ook lekker in de speeltuin gespeeld.

Juf Femke en juf Wilma hebben met hun telefoon  foto's  gemaakt.
Klik hier om de foto's te bekijken
Klik hier om het filmpje 'oefenen van de Koningsdans' te bekijken.
Klik hier om het filmpje 'uitvoeren van de Koningsdans' te bekijken.


Daar bij die molens.

Woensdag 4 april zijn we met alle kinderen op bezoek geweest bij de Molens.
Het regende toen we uitstapten op de parkeerplaats om half 10, maar gelukkig mochten we ons eten en drinken in het gebouwtje bij de molenkade binnen opeten.
Daarna een heel eind gelopen naar de Blokkerse Wip! De molenaar vertelde over de kap die naar de wind  gedraaid kon worden. Hij vertelde over de wieken en deed voor hoe het zeil op de wieken gespannen werd. Het waren bijzondere wieken met een ijzeren rand. Het leken wel vliegtuigwieken!! Hij klom  ook helemaal naar boven!
Nog even binnen in de molen gekeken en ook buiten bij de kippen en konijnen.

Het was een gezellige en leerzame ochtend!

Klik hier om de foto's te bekijken.


Paasviering

Donderdagmorgen 29 maart zijn we met de kinderen in de kerk begonnen met een gezamenlijke paasviering. Goed om met alle kinderen en collega’s op deze manier het feest van de opstanding van de Here Jezus te vieren! Fijn dat er ook belangstelling van ouders en opa’s en oma’s was.
Traditiegetrouw hebben we ook met de kinderen samen geluncht. Wat was er veel lekkers en wat hebben de kinderen er van gesmuld. Mooi om te zien hoe veel ouders zich op deze dag weer hebben ingezet om de lunch tot een feest te maken. Heel erg bedankt allemaal!

Klik hier om de foto's van de Paaslunch te bekijken.
 


Sinterklaasfeest 2017

Terwijl het vanmorgen nog een beetje schemerig was, stonden er al heel veel nieuwsgierige kindergezichtjes op het schoolplein. Er waren zelfs heel veel hulpsinten en -pietjes bij. Op het schoolplein klonk gezellige sinterklaasmuziek en we hebben heel veel liedjes meegezongen en gesprongen. Toch duurde het best nog lang voor Sinterklaas écht kwam...

Toen we echt op ons aller, allerbest en hardst gezongen hadden, kwam er een brandweerauto met zwaailichten aangereden en die reed zo het schoolplein op, precies tussen de rijen wachtende kinderen door. En jawel hoor, Sinterklaas zat er in met wel 4 zwarte Pieten.

Na een groot applaus en een hartelijk welkom ging Sinterklaas eerst met zijn Pieten naar de peuterspeelzaal. Wij gingen allemaal naar onze eigen klas, maar Sinterklaas is echt bij alle klassen op bezoek geweest. Hij had cadeautjes bij zich voor de lagere groepen en bij de hogere groepen waren heel veel mooie surprises en gedichten. En natuurlijk hebben we van de pepernoten en al het lekkers gesnoept. Kortom, het was een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest!

Klik hier om de foto’s te bekijken.


De verjaardag van juf Wilma

Woensdag 29 november heeft juf Wilma haar verjaardag gevierd. Alle kinderen mochten verkleed komen en we hebben er een gezellige dag van gemaakt!
We hebben lekker vrij in de hoeken gespeeld, maskers gemaakt , spelletjes in het speellokaal gespeeld , kruidnootjes gebakken en natuurlijk lekker gesnoept!
Langs deze weg wil ik alle ouders hartelijk bedanken voor de mooie cadeautjes en het gezamenlijke cadeau, een mooie schooltas waar ook A4 mappen in kunnen!

Klik hier om de foto's te bekijken
 


Heel groep 1/2a bakt.

Ons thema herfst is bijna weer ten einde. De kastanjes, eikels en bladeren zijn van de bomen gevallen en alles maakt zich klaar voor de winter. Heel veel vruchten zijn opgeraapt door eekhoorns en egels, maar wij kunnen ook genieten van de herfstvruchten. We hebben in de klas van de appels gesmuld.
Met elkaar hebben we een appelcake gemaakt. De juf had alle spullen in haar tas, maar toen moesten we nog een plan maken. Met elkaar hebben we stapjes bedacht en mochten we allemaal bedenken met welk stapje we wilden helpen. Cakebeslag maken, room maken, appels schillen en snijden en alles in de vorm doen. Door onze naam op het stappenplan te zetten, wisten we precies wat onze taak was. Zo hebben we echt MET ELKAAR een overheerlijke appelcake met room gebakken.En natuurlijk is die heerlijke cake geproefd aan het einde van de dag.


Klik hier om de foto's te bekijken.
Klik hier om de herfst foto's te bekijken.Nationaal Schoolontbijt,

Al enkele jaren doen wij mee met het Nationaal Schoolontbijt. Op vrijdag 10 november was het weer zover. Bij aankomst op school kregen de kinderen direct een goed ontbijt voorgeschoteld. Yoghurt, Bruin brood, bruine bolletjes, krentenbollen, komkommer, fruit en water of halfvolle melk om te drinken. Kortom een goed verzorgd ontbijt.

Niet iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Je hele lichaam moet op gang komen en heeft daar energie voor nodig. Het is belangrijk dat deze maaltijd niet wordt overgeslagen.

De stichting Nationaal Schoolontbijt maakt zich sterk om kinderen (en ouders) bewust te maken van deze belangrijke maaltijd. Via de deelnemende organisaties (zie ouderbrief) ontvangen wij dit ontbijtpakket voor de hele school gratis! De enige tegenprestatie is een kleine bijdrage voor het Jeugdcultuurfonds.

Samen eten bevordert ook de onderlinge band in een groep. In de groepen hing naast de geur van heerlijk vers brood een fijne sfeer. Zeker voor herhaling vatbaar.

Veel dank ook aan de leden van de ouderraad die dit jaar het ontbijt weer verzorgd hebben.

Klik hier om de foto’s te bekijkenKabouterpad

Op donderdag 26 en vrijdag 27 oktober hebben we met de kleuters een ‘kabouterpad’ gelopen. Dit was in samenwerking met de peuterspeelzaal ‘Ot en Sien’. Zij hadden op het pleintje voor school allemaal kaarten opgehangen met een nummer erop. Elk groepje had zijn eigen volgorde om zo langs alle kaarten te komen. Op elke kaart stond een opdracht die moest worden uitgevoerd. Voor de peuters waren wat makkelijkere opdrachten dan voor de kleuters. Op die manier konden de groepen 1c en 1/2a heel goed samenwerken met de peuters. We zochten spinnen en pissebedden, verzamelden noten en zaden, zochten herfstkleuren in de natuur, zochten naar paddenstoelen, luisterden naar de regen onder een paraplu en bekeken een boom van heel dichtbij.
De kinderen en ouders waren erg enthousiast, dat zult u op de foto’s wel zien!


Klik hier om de foto's te bekijkenBibbers in je buik

Het thema van deze kinderboeken week was: " bibbers in je buik! "
We hebben in deze week veel voorgelezen en de kinderen hebben ook zelf een boekje getekend!
Ze hangen op in de gang . Erg leuk om te lezen wat de juf bij de tekeningen moest schrijven!
De kinderen hebben hun boekjes ook zelf voorgelezen voor de klas!

Ook de opa van Sofie vond het leuk om een keer voor te lezen.  Daar hebben we ook wat foto's van gemaakt! De kinderen vonden het prachtig!

Woensdag kregen we muziekles van ToBe en kwam de muziekjuf met ons zingen en een geluidenspel spelen. Ook kregen we instrumenten om mee te oefenen. We leerden  een lied over Bange Barend ,de arend die niet durfde te vliegen.....Dit paste ook weer bij het prentenboek van de Kinderboekenweek!

Klik hier om de voorlees foto's te bekijken.
Klik hier om de muziekles foto's te bekijken.


Groep 1/2A naar de kinderboerderij.

De opening van de  Kinderboekenweek viel op 4 oktober (dierendag) en daarom gingen we met onze groep naar de dieren van de Middelbare Agrarische school "de Bossekamp" in Ottoland! Wat fijn dat er zoveel ouders wilden rijden! Nogmaals hartelijk bedankt daarvoor!

Wat hebben we veel verschillende dieren gezien! Kippen,konijnen, geiten ,schapen, lama's, varkens, eenden, muizen ,kuikentjes , een grote oehoe en een echte slang! Sommige dieren mochten we ook aaien! Zelfs die enge slang!

Aan het eind van ons bezoek mochten we boven in een klaslokaal zitten en konden we daar lekker eten en drinken......

Nieuwsgierig geworden?? Kijkt u dan maar eens naar de foto's!

Klik hier om de foto's te bekijken.De eerste weken in groep 1/2A

De eerste schoolweken van dit schooljaar liggen alweer achter ons. Wat gaat dat snel! Deze weken stonden in het teken van elkaar leren kennen. Iedereen moet wennen in het begin, ook de juffen, maar inmiddels heeft iedereen zijn plekje in de groep gevonden.

We werken nu rondom het thema: de dierentuin. Vol enthousiasme spelen we in de hoeken en knutselen we mooie dieren. Er worden hokken gebouwd in de bouwhoek en de  verzorgers  zorgen ervoor dat alle dieren te eten krijgen.

Om een indruk te krijgen van onze eerste periode op school kunt u de foto's en het filmpje bekijken. Veel kijkplezier!


Klik hier om de eerste weken foto's te bekijken.
Klik hier om de speellokaal foto's te bekijken.
Klik hier om het filmpje te bekijken.