Ons verslag over de Romeinen luidt als volgt:

Wij hoorde  van de juf dat wij een project over de Romeinen gingen houden. Toen kregen we een quiz over de Romeinen in Alblasserdam. Waarbij we best moeilijke vragen moesten maken. Er kwamen vragen zoals waar zijn opgravingen in Alblasserdam (antwoord  bij de nieuwe waterzuivering.) Daarna moesten we een schilderij maken met een uitleg van wat het was. Wat wij hebben gemaakt een pot en een ruïne. Daarna kregen we 2 boekjes waar we opdrachten in moesten maken en we kregen er een toets over die als je niet goed had opgelet best moeilijk was. Gelukkig kregen je we boek je erbij zodat je het kon opzoeken.    

Klik hier om de foto's te bekijken
 


Paasviering

Donderdagmorgen 29 maart zijn we met de kinderen in de kerk begonnen met een gezamenlijke paasviering. Goed om met alle kinderen en collega’s op deze manier het feest van de opstanding van de Here Jezus te vieren! Fijn dat er ook belangstelling van ouders en opa’s en oma’s was.
Traditiegetrouw hebben we ook met de kinderen samen geluncht. Wat was er veel lekkers en wat hebben de kinderen er van gesmuld. Mooi om te zien hoe veel ouders zich op deze dag weer hebben ingezet om de lunch tot een feest te maken. Heel erg bedankt allemaal!

Klik hier om de foto's van de Paaslunch te bekijken.
 


Sinterklaasfeest 2017

We hebben een leuk en gezellig Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen heeft
erg zijn best gedaan en de surprises zagen er super uit.  We kijken terug op een geslaagde dag.

Groep 8

Klik hier om de foto’s te bekijken.

 

 

 


Pietengym

Vanmorgen hebben we pietengym gehad. Iedereen was voorzien van zwarte vegen en bijna allemaal hadden we een pietenmuts op. Het was een leuke fleurige binnenkomst. Hiermee hebben we ook de weddenschap gewonnen en werden we na afloop van de gymles getrakteerd op kruidnotentaart door meester Branko. Het was een leuke les en smullen na afloop.
Groep 8

Klik hier om de foto’s te bekijken


 


De Lage Waard

Afgelopen dinsdag gingen we naar de Lage Waard. Onze groep werd in tweeën gedeeld en allebei naar een ander gebouw gestuurd. De ene groep naar de Vijzellaan en de andere naar de Burgemeester Keijzerweg. Ik ging naar de Vijzellaan. Daar kregen we drie proeflessen: een proefles nederlands, een proefles natuurkunde en een proefles geschiedenis. Eerst gingen we naar de aula. Daar hield iemand een kleine toespraak. Daarna werden we door twee leerlingen door de school begeleid. Nederlands was in een bijgebouw. Daar deden we een quiz. Vervolgens liepen we weer terug naar het hoofdgebouw om daar naar natuurkunde te volgen. We gingen er proefjes met vuur doen. Ten slotte kregen we een les geschiedenis. Er gebeurde niet veel bijzonders en het was eigenlijk best wel saai omdat die leraar natuurlijk een wat makkelijkere les had voorbereid. Dus wist onze groep alles al. De heen en terugreis vielen wel mee. Want zo ver is de Lage Waard vanaf Alblasserdam gelukkig niet.


De Lage Waard:  burgemeester keijzerweg  

We kwamen met een deel van de klas bij de burgemeester keijzerweg en het andere deel was bij de vijzellaan. Ik ga nu over de burgemeester keijzerweg vertellen: we waren bij de burgemeester keijzerweg aangekomen met de fiets en gingen naar binnen, we gingen eerst naar de aula en daar zaten allemaal klassen van verschillende scholen we zaten naar een vrouw te luisteren die ons informatie gaf, uiteindelijk mochten we beginnen we hadden allemaal een sticker en daar stond op wat we gingen doen je had 3 dingen bijvoorbeeld gym,techniek en 30 sec spel en er stond ook op welk lokaal het was. er gingen allemaal kinderen zoeken naar de lokalen die ze hadden en als je aankwam bij het lokaal werd je leuk ontvangen en ging je bijvoorbeeld een vogelhuisje maken en er ging een bel als je veder moest, je zat meestal in elke les met een klasgenootje in het lokaal. als de laaste bel ging moest je naar je juf of meester gaan en kreeg je op het einde nog een lagewaard tasje met spulletjes. We gingen daarna weer naar huis.   

gemaakt door: Xanthe


De Lage Waard

Dinsdag 7 november zijn wij met de hele klas naar De Lage Waard geweest. De ene helft ging naar De Lage Waard Burgemeester Keijzerweg en de andere helft ging naar De Lage Waard Vijzellaan. Ik ben zelf naar De Lage Waard Vijzellaan geweest. Daar was het erg leuk we gingen namelijk drie proeflessen volgen, de eerste was Nederlands, de tweede was Natuurkunde, de derde was Geschiedenis. Zelf vond ik Natuurkunde erg leuk want daar gingen we proefjes met vuur doen. Maar Nederlands was ook erg leuk daar gingen we een quiz doen en bij Geschiedenis gingen we wat leren over de Hunebedden.

door Lukas uit groep 8


De Lage Waard

Ik ben deze week met de halve klas naar de lage waard de Vijzellaan geweest.
Toen we aankwamen moesten we naar de aula en daar werd ons informatie gegeven over de school en over het onderwijs. Toen moesten we met de klas naar nederlands en daar hebben we informatie gekregen over nederlands. We mochten zelf ook nog oefeningen voor nederlands doen. Na de les van nederlands zijn we naar de klas naar techniek gegaan. Daar mochten we proefjes doen die temaken hadden met vuur. Het was heel leerzaam. Toen gingen we naar geschiedenis. De les ging over hunebedden. Dit was persoonlijk mijn favoriet omdat ik geschiedenis een van de leukste vakken op school vindt. Toen waren de lessen al klaar.


Lage waard

We zijn met de klas naar de Lage waard. We gingen eerst fietsen.
Maar je een stoplicht kan ook op rood. Dus een paar kinderen stonden daar nog. [Dit gaat over de vijzellaan.] Toen ging een man nog even wat vertellen over zijn school. Daarna gingen we naar Nederlands. Dit was een aardige mevrouw. Daarna gingen we naar natuurkunde dit was een saaie meneer. Daarna gingen we naar geschiedenis dit was een heel vrolijke meneer. Daarna gingen we weer naar huis. Wij waren eerder dan de andere kinderen.
Want wij gingen splitsen. De kinderen die havo of vwo hadden gingen naar de vijzellaan. De anderen gingen naar de andere.

Esmee

Klik hier om de foto's te bekijken


Groep 8 ontwerpt een vredesposter

Het was een leuke opdracht. Er was een kunstenaar die allemaal kinderen ging helpen en rondlopen om de tekeningen te bekijken en tips geven. Er kwam eerst een meneer die ging vertellen waar het over ging dat was saaier dan de tekening zelf tekenen. Toen we gingen tekenen mochten we de tekening ook mee naar huis nemen dat hebben veel kinderen gedaan. Er zijn heleboel tekeningen al af. Er zijn al veel mooie kunstwerken . We gingen werken met verf, stift, waskrijt en potlood. De wedstrijd is de mooiste vredes poster te maken en dan gaat de beste van de klas naar landvast en als je dan gewonnen hebt van Alblasserdam ga je door naar heel Nederland en als je dat wint ga je door naar heel de wereld en als je dan gewonnen hebt van de wereld krijg je wat leuks en je mag gratis met nog iemand naar Chicago vliegen met je ouders of iemand anders aardigs.

Sam uit Groep 8   

Klik hier om de foto's te bekijken.
Klik hier om het filmpje te bekijken.


Voetballen in de voetbalkooi.

Na al dat ontwerpen tekenen en schilderen hadden we nog wat energie over.
Van de juf mochten we nog een half uur voetballen in de voetbalkooi.

Klik hier om het filmpje te bekijken.

 


 


Theater kinderboekenweek

We gingen eerst  een spel doen dat we moesten rennen en als de meneer klapte  dat we dan stil  moesten staan. Daarna gingen we nog een spel doen. Toen was de zaal in twee delen verdeelt. De ene helft was voor de enge dingen dat waren dan tikkers. De andere helft was voor de leuke en lieve dingen. De leuke dingen moesten langs de enge dingen zonder getikt te worden. En als je dan de muur aanraakte was je veilig. Maar je moest zorgen dat iedereen aan de overkant kwam dus je kon de tikkers afleiden. Het was heel gezellig en leuk.

Lian uit groep 8Klik hier om de foto’s te bekijken.


Chromebooks.

Maandag en donderdag werken wij op de Chromebooks en dat vinden wij superleuk.

Klik hier om de foto’s te bekijken