Maskers maken

We hebben maskers gemaakt en dat was heel leuk we hebben ze geverft en met papier-maché en met wc papier en lijm op het masker gedaan. we hebben boekjes over de Romeinen gemaakt en we moesten in een boekje de keuken van de Romeinen na tekenen en allemaal  vragen maken  en we hebben tekeningen van astrix en obelix gekleurd.

Geschreven door: Nathan

De Romeinen

Elke vrijdag gingen we aan de romeinse masker werken. Eerst moesten we een ballon op blazen en  een knoop erin doen. Daarna moesten we hem insmeren met behang lijm, en met kranten snippers bedekken. Die volgende week vrijdag was alles opgedroogd en mochten we gaan verven. Toen die volgende week de alle verf was opgedroogd mochten we de ogen de neus en de mond maken door er gaten in te prikken. Ook hebben we met geschiedenis boekjes gehad over de romeinen. Met allemaal informatie over het eten en over de leefstijl van de romeinen. Ook hebben we tekeningen gemaakt over astrix en obelix die werden opgehangen. Verder was alles heel erg leuk.

Geschreven door: May

Klik hier om de foto’s te bekijken


Paasviering

Donderdagmorgen 29 maart zijn we met de kinderen in de kerk begonnen met een gezamenlijke paasviering. Goed om met alle kinderen en collega’s op deze manier het feest van de opstanding van de Here Jezus te vieren! Fijn dat er ook belangstelling van ouders en opa’s en oma’s was.
Traditiegetrouw hebben we ook met de kinderen samen geluncht. Wat was er veel lekkers en wat hebben de kinderen er van gesmuld. Mooi om te zien hoe veel ouders zich op deze dag weer hebben ingezet om de lunch tot een feest te maken. Heel erg bedankt allemaal!

Klik hier om de foto's van de Paaslunch te bekijken.
 


Boomfeestdag

De groepen 7a en 7b zijn op woensdag 28 maart goed bezig geweest! Ze hebben in het kader van de nationale ‘Boomfeestdag’ hard gewerkt om het vernieuwde Scheldeplein te voorzien van nieuwe bomen.
Om 9 uur begon er een speurtocht in park ‘Huis te Kinderdijk’. In groepjes zochten de kinderen naar nummers in het park. Eenmaal gevonden konden ze proberen de bijbehorende opdracht te maken. Er werden allerlei vragen gesteld over de bomen en struiken in het park. Gelukkig konden de kinderen het een en ander opzoeken in het boekje ‘Bomen herkennen’, dat ze in een mooie rugtas van de organisatie ontvingen.
Enthousiast doorkruisten ze het park. Behalve de antwoorden, werden er ook nog allerlei andere dingen gevonden… We zullen alleen de kikker noemen ;-)
Om half 11 was er na dat harde werken drinken en wat lekkers op het Scheldeplein.
Nadat de winnaars van de puzzeltocht bekend waren gemaakt, mochten deze kinderen de eerste bomen planten, onder leiding van wethouder Verheij en burgemeester Paans. Daarna werden door alle andere kinderen, samen met de mensen van de afdeling ‘Groen’ de bomen ingegraven en voorzien van een portie wormen.
Bakker Prins had nog een heerlijke prijs voor de winnaars. Een beetje natgemiezerd , maar goedgehumeurd kwamen we weer terug op school.

Klik hier om de foto's te bekijken
 


Juf Erika met Noor in de klas.

Eindelijk was het zover! Juf Erika kwam langs met de kleine Noor en met een liedje werd de juf verwelkomd. De klas had er naar uit gekeken en ook de juf vond het leuk om Noor te laten zien in de klas. Ook vond ze het erg gezellig om alle kinderen weer eens te zien!

Noor was gelukkig wakker en keek lekker de klas in toen de juf haar vasthield. Sommige kinderen hadden nog een cadeautje meegenomen en er kwamen ook kinderen met een tekening. Leuk hoor; bedankt!!

Daarna mochten de kinderen in groepjes op de foto met Noor en natuurlijk mochten de meesters Noor ook even vasthouden :) Het was leuk om elkaar weer te zien!

Klik hier om de foto's te bekijken


Sinterklaasfeest 2017

Terwijl het vanmorgen nog een beetje schemerig was, stonden er al heel veel nieuwsgierige kindergezichtjes op het schoolplein. Er waren zelfs heel veel hulpsinten en -pietjes bij. Op het schoolplein klonk gezellige sinterklaasmuziek en we hebben heel veel liedjes meegezongen en gesprongen. Toch duurde het best nog lang voor Sinterklaas écht kwam...

Toen we echt op ons aller, allerbest en hardst gezongen hadden, kwam er een brandweerauto met zwaailichten aangereden en die reed zo het schoolplein op, precies tussen de rijen wachtende kinderen door. En jawel hoor, Sinterklaas zat er in met wel 4 zwarte Pieten.

Na een groot applaus en een hartelijk welkom ging Sinterklaas eerst met zijn Pieten naar de peuterspeelzaal. Wij gingen allemaal naar onze eigen klas, maar Sinterklaas is echt bij alle klassen op bezoek geweest. Hij had cadeautjes bij zich voor de lagere groepen en bij de hogere groepen waren heel veel mooie surprises en gedichten. En natuurlijk hebben we van de pepernoten en al het lekkers gesnoept. Kortom, het was een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest!

Klik hier om de foto’s te bekijken.


Gebakjes van klei.

We kregen een stukje van een broodklei. Van dat stukje moesten we een gebakje kleien.
We mochten zelf bedenken wat we mochten maken. Bijvoorbeeld een appeltaart, monchou en nog veel meer lekkere gebakjes! Heel veel waren er met aardbeien.
We mochten ook een roller en een mesje om er een mooiere vorm van te maken. Ook om met het mesje detais te creëren. Bijvoorbeeld om laagjes te maken.
De week daarna gingen we de gebakjes verven. We hadden allerlei kleuren: lichtblauw, donkerblauw, poepkleur, groen, bruin, rood enzovoorts.
Weer een week later werdt er door de juf een glimmend doorzichtig lakje door de juf opgespoten.
Uiteindelijk zijn de gebakjes heel verschillend geworden. En natuurlijk ook super mooi!

Getypt door Hannah en Joëlle
 


Heel groep 7B bakt.

We moesten eerst een vorm van een taart maken van klei met een mesje en een deegroller.
Daarna moest je hem glad maken toen moest je hem laten drogen die week erna moest je
Hem verven je had heel veel kleuren om te kiezen.
Toen moest je hem naar de andere klas brengen want sommige waren kapot gegaan.
Daar werden ze gelijmd door de juf .
Daarna moesten ze drogen. We vonden het heel leuk om te doen.
Toen was het klaar .

Geschreven door Jochem en Arano.

Klik hier om de foto's te bekijken.
Klik hier om het filmpje te bekijken.