Sinterklaasfeest 2017

Terwijl het vanmorgen nog een beetje schemerig was, stonden er al heel veel nieuwsgierige kindergezichtjes op het schoolplein. Er waren zelfs heel veel hulpsinten en -pietjes bij. Op het schoolplein klonk gezellige sinterklaasmuziek en we hebben heel veel liedjes meegezongen en gesprongen. Toch duurde het best nog lang voor Sinterklaas écht kwam...

Toen we echt op ons aller, allerbest en hardst gezongen hadden, kwam er een brandweerauto met zwaailichten aangereden en die reed zo het schoolplein op, precies tussen de rijen wachtende kinderen door. En jawel hoor, Sinterklaas zat er in met wel 4 zwarte Pieten.

Na een groot applaus en een hartelijk welkom ging Sinterklaas eerst met zijn Pieten naar de peuterspeelzaal. Wij gingen allemaal naar onze eigen klas, maar Sinterklaas is echt bij alle klassen op bezoek geweest. Hij had cadeautjes bij zich voor de lagere groepen en bij de hogere groepen waren heel veel mooie surprises en gedichten. En natuurlijk hebben we van de pepernoten en al het lekkers gesnoept. Kortom, het was een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest!

Klik hier om de foto’s te bekijken.


Gebakjes van klei.

We kregen een stukje van een broodklei. Van dat stukje moesten we een gebakje kleien.
We mochten zelf bedenken wat we mochten maken. Bijvoorbeeld een appeltaart, monchou en nog veel meer lekkere gebakjes! Heel veel waren er met aardbeien.
We mochten ook een roller en een mesje om er een mooiere vorm van te maken. Ook om met het mesje detais te creëren. Bijvoorbeeld om laagjes te maken.
De week daarna gingen we de gebakjes verven. We hadden allerlei kleuren: lichtblauw, donkerblauw, poepkleur, groen, bruin, rood enzovoorts.
Weer een week later werdt er door de juf een glimmend doorzichtig lakje door de juf opgespoten.
Uiteindelijk zijn de gebakjes heel verschillend geworden. En natuurlijk ook super mooi!

Getypt door Hannah en Joëlle
 


Heel groep 7B bakt.

We moesten eerst een vorm van een taart maken van klei met een mesje en een deegroller.
Daarna moest je hem glad maken toen moest je hem laten drogen die week erna moest je
Hem verven je had heel veel kleuren om te kiezen.
Toen moest je hem naar de andere klas brengen want sommige waren kapot gegaan.
Daar werden ze gelijmd door de juf .
Daarna moesten ze drogen. We vonden het heel leuk om te doen.
Toen was het klaar .

Geschreven door Jochem en Arano.

Klik hier om de foto's te bekijken.
Klik hier om het filmpje te bekijken.