Naar de Biesbosch

Woensdag gingen we naar de Biesbosch. We werden in 3 groepen verdeeld. Ik zat in groepje 3. We leerden veel over bomen en planten en bevers en natuurlijk de Biesbosch zelf. We liepen door modder en graslanden. We gingen ook een weiland in om planten te zoeken om een schilderij mee te maken. Toen we naar een ander bos gingen en we daar uit kwamen was de tijd voorbij. Het was een leuk uitje. 

Groeten Rhodé  

Groep 6 naar de Biesbosch, 

We gingen naar de Biesbosch. Je had 3 groepen. Groep 2 ging over het kriebelbeestjespad. Groep 3 moest een schilderij maken van bloemen en alle groepen kregen een gids. Ook  kregen we een spreekbeurt. 

Van Roos 

De Biesbosch. 

Hoi, ik ben Thijmen, We gingen naar de Biesbosch. We zochten sporen van bevers. We gingen ook spelen in het bos. We gingen een hutje maken maar daarna gingen we weer verder. Ik zat vast in de modder. Maar daarna was het wel weer leuk. En ik zou het wel aanraden om er naartoe te gaan. 

Groetjes, 

Thijmen.  

Klik hier om de foto's te bekijken


De Romeinen

Hallo allemaal, Ik ga wat vertellen over de Romeinen.

Wij hebben geknutseld over de Romeinen. We hebben gebouwen gemaakt en mozaïek.

Toen je de gebouwen ging maken, mocht je het met een maatje of alleen knutselen. Ik heb met 2 vriendinnen een badhuis gemaakt.

Nu ga ik nog wat over het mozaïek vertellen. We moesten met kleine stukjes tegel ons bordje vol maken en daarna werd het gevoegd.  

Van Mirthe


Knutselen over de Romeinen

We hebben een amfitheater gemaakt en een badhuis en een lauwerkrans.

Er was ook een kijkavond. Zelf vonden wij het leuk.  

Er was ook een slinger gemaakt van Romeinse dingen.  

En we hebben woordspinnen gemaakt.

Van Sebastian

Klik hier om de foto's te bekijken
Klik hier om het filmpje te bekijken


Naar de schapenboerderij van meester Arno:

Het was heel leuk. Er waren lammetjes die net geboren waren. Die mocht je op je schoot houden. Er was ook een hele grote hooiberg. Daar gingen heel veel kinderen van af springen in het hooi. Ik heb het ook heel vaak gedaan. De schapen en lammetjes hadden bijna allemaal een oormerk. Die krijgen alle lammetjes als ze 1 week oud. Daar staat een nummer op. Dat is eigenlijk zijn naam. Ze hadden 220 schapen en lammetjes bij elkaar. Er waren er 10 van een mannetje.

Groetjes van Jet uit groep 6 :-)

Hallo ik ben Femke en ik ga vertellen hoe ik het vond op de schapenboerderij.

Ik vond het heel leuk.
het is zo leuk om allemaal schapen om je heen te zien.
en mijn cijfer is een 10 !!!!!!!
ik wil heel graag nog een keer naar de schapenboerderij.

groetjes Femke

Naar de schapenboerderij
Rita uit groep 6
Vrijdag 23 Maart


Wij gingen naar de schapenboerderij van de meester je raad het al daar waren schapen niet 10 niet 20 maar 200 veel he je zou denken hoe moet hij ze verzorgen hij moet altijd naar school gelukkig heeft hij twee broers die er ook zijn wij gingen daar dus vandaag heen de hele ochtend het was heel leuk het is echt een grote boerderij en ernaast ook een huis we hebben veel gedaan in het stro gespeeld met de lammetjes gespeeld en geknuffeld de dieren gevoerd en nog veel meer leuks gedaan ik hoop dat we nog een keer gaan en dan ook nog veel meer leuks gaan doen  

Van Daniël,

het was heel leuk. want er waren schapen en je mocht in 1 hok. en ze zeiden ´meeee´
er was een mega super grote hooibaal. daar gingen wij in verstoppen maar de meester dacht dat het gewoon een blauwe jas was maar dat was ik! dus ik kwam erop eens uit. de meester schrok naast mij waren nog drie andere kinderen. daarna ging we tikkertje spelen. en toen gingen we nog even in een andere hok. toen nog een tijdje tikkertje. en toen gingen we weer naar school.


Rhode

Ik ben met de juf, de meester en de klas naar de schapenboerderij geweest.
Ik vond het echt heel leuk.
We hebben een rondleiding gekregen daarna gingen we eten in een stal daarna mocht je zelf rondlopen (wel in de stal).
Ik heb ze eten gegeven.
Je kreeg een nummer(1 tot 5) om lammeren te aaien.
Aan het eind mocht je gewoon het hok in.
Toen gingen we weg.

        Groeten Rhode

de schapenboerderij

we kwamen in de klas, en toen gingen we beginnen. Daarna ging onze meester alles uitleggen de regels vertellen, en misschien zou er nog een schaap kalveren. Toen gingen we in de auto´s. Toen we er waren gingen we eerst naar de grootste stal, en daar waren ook heel veel schapen en natuurlijk ook lammetjes, maar de rammen waren in een andere stal. we mochten ook de lammetjes vast houden en dat was ook heel leuk. daarna hoorden we dat het alweer tijd was om naar school te gaan! Het was heel leuk, en ik vond het jammer dat we alweer naar school moesten!  
Van Laura

wij  zijn naar de schapenboerderij van meester arno geweest.
we werden in groepjes verdeeld en met de de auto`s naar de boerderij gereden.
toen waren we er en gingen we de stal in.
bijna iedereen vond het stinken , maar gelukkig wenden je aan de stank.
daarna mochten we los lopen in de stal.
er waren drie lammetjes die los liepen.die heb ik kunnen aaien.
er waren nog meer schapen en lammetjes.
er waren ook nog die avond daarvoor al drie lammetjes geboren.
een paar minuten daarna hadden we een cijfer gekregen.
voor in het lammerenhok of hoe dat heet te gaan.
de nummers een mochten eerst .
tot en met nummer vijf . en ik was nummer vijf dus ik was aan de beurd
toen had ik een lammetje gepakt en geaait,( het was heel schattig )
toen gingen we eten en drinken en ik zat met een paar anderen meiden op een hooibaal.
dat was heel gezellig.
en daarna mochten we los lopen en toen ging ik met roos,rebecca,en nena op de trapmpoline van meester van meester arno .
en daarna gingen we weer naar huis.naar school
Van Mirthe

schapen boerderij !

groep 6 ging vanochtend naar de schapenboerderij.  (van meester arno)
ze vonden het heel leuk.
 er waren verschillende schapen.
we mochten zelfs lammetjes vasthouden!
er kwamen 2 lammetjes tegelijkertijd bij mij op schoot en er kwamen heel veel lammetjes ruiken aan iedereen.
sommige lammetjes die best groot waren , waren heel bang.
en de hele kleine lammetjes hadden pas lef….
die kwamen snuffelen en kwamen bij je op schoot zitten.
er waren ook een paar schapen los.
ik stond toen bij femke,maar die schaap rende op ons af dus die schaap sprong tegen femke.
en ik was bijna omver gelopen….
(ondeugende schapen hoor !)

groetjes jersey.

Klik hier om de foto's te bekijken


Paasviering

Donderdagmorgen 29 maart zijn we met de kinderen in de kerk begonnen met een gezamenlijke paasviering. Goed om met alle kinderen en collega’s op deze manier het feest van de opstanding van de Here Jezus te vieren! Fijn dat er ook belangstelling van ouders en opa’s en oma’s was.
Traditiegetrouw hebben we ook met de kinderen samen geluncht. Wat was er veel lekkers en wat hebben de kinderen er van gesmuld. Mooi om te zien hoe veel ouders zich op deze dag weer hebben ingezet om de lunch tot een feest te maken. Heel erg bedankt allemaal!

Klik hier om de foto's van de Paaslunch te bekijken.

 


Sinterklaasfeest 2017

Terwijl het vanmorgen nog een beetje schemerig was, stonden er al heel veel nieuwsgierige kindergezichtjes op het schoolplein. Er waren zelfs heel veel hulpsinten en -pietjes bij. Op het schoolplein klonk gezellige sinterklaasmuziek en we hebben heel veel liedjes meegezongen en gesprongen. Toch duurde het best nog lang voor Sinterklaas écht kwam...

Toen we echt op ons aller, allerbest en hardst gezongen hadden, kwam er een brandweerauto met zwaailichten aangereden en die reed zo het schoolplein op, precies tussen de rijen wachtende kinderen door. En jawel hoor, Sinterklaas zat er in met wel 4 zwarte Pieten.

Na een groot applaus en een hartelijk welkom ging Sinterklaas eerst met zijn Pieten naar de peuterspeelzaal. Wij gingen allemaal naar onze eigen klas, maar Sinterklaas is echt bij alle klassen op bezoek geweest. Hij had cadeautjes bij zich voor de lagere groepen en bij de hogere groepen waren heel veel mooie surprises en gedichten. En natuurlijk hebben we van de pepernoten en al het lekkers gesnoept. Kortom, het was een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest!

Klik hier om de foto’s te bekijken.


Met de Knex

Hallo ik ben Rita, wij hebben woensdag altijd natuniek maar die dag niet wij mochten met de Knex omdat, het met natuniek gingen het hebben we het over tandwielen.en bij knex hebben ze heel veel tandwielen. Het was heel gezellig lekker spelen met de Knex je kon heel veel dingen maken en de juf had zo veel wel meer dan drie bakken en wij spelen in de klas taakspel en daar krijg je dan een beloning voor  als de klas het heeft gehaald mag je een kruisje zetten en je moet drie keer spelen voor een beloning en voor een maandbeloning wel drie weken en je hebt ook nog een jaarbeloning maar dat duurt nog even want het is pas Sinterklaas dus dat word nog even wachten.

 


Met de knex spelen.

Woensdag 22 november gingen we de natuniek les nakijken van die week daarvoor. De juf had heel veel dozen op haar bureau staan met knex. wij moesten met onze tafels groepjes maken en toen kregen we per groepje een doos knex. wij maakte de doos die voor ons groepje was open en toen mochten we gaan spelen. Heel veel kinderen maakte iets moois.En toen moesten we helaas al weer stoppen.de tijd ging zo snel!

Geschreven door Laura
 


Tandwielen-knex:

Ik vond het opzich wel leuk. Zo kan je nou eigenlijk zien hoe tandwielen werken. Op de website heb ik ook al gekeken. Dat is echt grappig. Het hoofdstuk over tandwielen in ons boek en werkboek vind ik minder leuk dan met de knex. Met ons groepje hebben we in totaal ongeveer 5 kunstwerken gemaakt. Waaronder een auto van een soort lego en tandwielen als wielen van de auto. Ook hadden we tandwielen met daaronder een hendeltje waar je aan kon draaien zodat de tandwielen ook gingen draaien. Er was ook een doos met een soort lego waar ik het net over had. Daar kon je ook heel wat mee maken. Ook was er een doos met alleen maar tandwielen. Die stond op onze tafel. Je kon gelukkig ook bij andere iets pakken.

Groetjes van Jet uit groep 6.

Klik hier om de foto's te bekijken


Gymles groep 6

Iedere week hebben we gym van meester Branko in gymzaal de Blokweer. Maar vanaf dinsdag 14 november zijn er ook nog 2 stagiaires. In de les die ze gaven mochten we glijden, oefenen met de schippersslag in de touwen en we speelden een spel. We waren heerlijk bezig. Hier een paar foto’s van deze gymles.

Klik hier om de foto's te bekijken