Op zoek naar voedingsstoffen

Het thema van Natuniek gaat over gezondheid, waarbij gezond voedsel in de eerste les aan bod komt. Welke voedingsstoffen hebben we nodig? En welke voedingsstoffen zitten er eigenlijk in onze voeding. Om dat te ontdekken, deden we een aantal proefjes. We duwden chips op keukenrol en zagen dat er vet in zat. Als je een stukje brood fijn kauwt, proef je zoet, dus daar zit suiker in. Een appel kleurt bruin als het een poosje ligt, wat duidt op ijzer. En als je azijn bij melk doet, zie je dat er vlokjes ontstaan: eitwitten. Als beloning kregen we allemaal een paar chipjes.
Op de foto’s ziet u ons bezig om dit alles te ontdekken.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2018/2019
 


Gym

Dit schooljaar gymmen we 2 keer in de week. Op dinsdag bij meester Branko en donderdag bij juf Annelies. De warming-up is de wandeling naar de nieuwe gymzaal. Na de uitleg van meester Branco kunnen we heerlijk aan de slag. We hebben ook een paar keer buiten gegymd. Heerlijk met het prachtige nazomerweer. Op de foto’s en filmpje ziet u ons zowel binnen als buiten in actie.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2018/2019
U kunt het filmpje bekijken in het fotoalbum 2018/2019

 


Door dik en dun … spelletjes doen

Dinsdagochtend 9 oktober startte op school de Kinderboekenweek. Meesters en juffen zaten buiten spelletjes te doen. Leuk, maar het was nog veel leuker dat wij dat in de klas ook mochten doen. Er stonden allerlei spelletjes klaar, zodat we meteen konden beginnen. We mochten zelf kiezen welk spel: Mens-erger-je-niet, Ganzenbord, Memory, Jenga, Yatzee, Domino, Pim-pam-pet, dammen en schaken. Met vrienden en vriendinnen gezellig samen spelen. Een leuk begin van de dag!

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2018/2019