Bezoek van Sint en zijn Pieten aan groep 6A (Foto Update!!!! 17-12-2018))

Zoals elk jaar heeft Sint ook dit jaar tijd vrijgemaakt om een bezoek te brengen  aan onze school. Om half negen stonden de kinderen al klaar om hem welkom te heten. Dit deden zij met het lied ‘Hallo Sinterklaas, wat fijn dat u er bent. U bent niet voor de eerste keer hier, u bent hier al bekend.’ Juf Laura heeft dit voordat Sinterklaas aankwam geoefend en bij aankomst van Sinterklaas uit volle borst met de kinderen gezongen. Of Sint dit lied heeft herkend als het lied van juf Ank, weten we niet.

Het is elk jaar weer een verrassing hoe Sinterklaas en zijn Pieten aankomen. Dit jaar kwamen ze met twee Citroëns deux chevaux aangereden. Deze auto’s kent iedereen, maar dan misschien onder de naam Eend. Het dak open zodat de liederen goed te horen waren. Na een kort welkom van meester Kant en de fotoshoot op het bordes ging de Sint de school in. Daar heeft hij iedere groep bezocht en de kinderen blij gemaakt met mooie cadeaus. Na afloop fluisterde één van zijn Pieten mij nog in het oor dat hij enorm genoten had van het bezoek aan Het Kompas en dat Sint en zijn Pieten volgend jaar zeker terug zouden komen. Nu eerst veel plezier met de cadeaus en dan maar weer een jaar wachten op het volgende bezoek van Sint.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019


Op zoek naar voedingsstoffen

Het thema van Natuniek gaat over gezondheid, waarbij gezond voedsel in de eerste les aan bod komt. Welke voedingsstoffen hebben we nodig? En welke voedingsstoffen zitten er eigenlijk in onze voeding. Om dat te ontdekken, deden we een aantal proefjes. We duwden chips op keukenrol en zagen dat er vet in zat. Als je een stukje brood fijn kauwt, proef je zoet, dus daar zit suiker in. Een appel kleurt bruin als het een poosje ligt, wat duidt op ijzer. En als je azijn bij melk doet, zie je dat er vlokjes ontstaan: eitwitten. Als beloning kregen we allemaal een paar chipjes.
Op de foto’s ziet u ons bezig om dit alles te ontdekken.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2018/2019
 


Gym

Dit schooljaar gymmen we 2 keer in de week. Op dinsdag bij meester Branko en donderdag bij juf Annelies. De warming-up is de wandeling naar de nieuwe gymzaal. Na de uitleg van meester Branco kunnen we heerlijk aan de slag. We hebben ook een paar keer buiten gegymd. Heerlijk met het prachtige nazomerweer. Op de foto’s en filmpje ziet u ons zowel binnen als buiten in actie.

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2018/2019
U kunt het filmpje bekijken in het fotoalbum 2018/2019

 


Door dik en dun … spelletjes doen

Dinsdagochtend 9 oktober startte op school de Kinderboekenweek. Meesters en juffen zaten buiten spelletjes te doen. Leuk, maar het was nog veel leuker dat wij dat in de klas ook mochten doen. Er stonden allerlei spelletjes klaar, zodat we meteen konden beginnen. We mochten zelf kiezen welk spel: Mens-erger-je-niet, Ganzenbord, Memory, Jenga, Yatzee, Domino, Pim-pam-pet, dammen en schaken. Met vrienden en vriendinnen gezellig samen spelen. Een leuk begin van de dag!

U kunt de foto’s bekijken in het fotoalbum 2018/2019