Sinterklaasfeest 2017

Terwijl het vanmorgen nog een beetje schemerig was, stonden er al heel veel nieuwsgierige kindergezichtjes op het schoolplein. Er waren zelfs heel veel hulpsinten en -pietjes bij. Op het schoolplein klonk gezellige sinterklaasmuziek en we hebben heel veel liedjes meegezongen en gesprongen. Toch duurde het best nog lang voor Sinterklaas écht kwam...

Toen we echt op ons aller, allerbest en hardst gezongen hadden, kwam er een brandweerauto met zwaailichten aangereden en die reed zo het schoolplein op, precies tussen de rijen wachtende kinderen door. En jawel hoor, Sinterklaas zat er in met wel 4 zwarte Pieten.

Na een groot applaus en een hartelijk welkom ging Sinterklaas eerst met zijn Pieten naar de peuterspeelzaal. Wij gingen allemaal naar onze eigen klas, maar Sinterklaas is echt bij alle klassen op bezoek geweest. Hij had cadeautjes bij zich voor de lagere groepen en bij de hogere groepen waren heel veel mooie surprises en gedichten. En natuurlijk hebben we van de pepernoten en al het lekkers gesnoept. Kortom, het was een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest!

Klik hier om de foto’s te bekijken.


Met de Knex

Hallo ik ben Rita, wij hebben woensdag altijd natuniek maar die dag niet wij mochten met de Knex omdat, het met natuniek gingen het hebben we het over tandwielen.en bij knex hebben ze heel veel tandwielen. Het was heel gezellig lekker spelen met de Knex je kon heel veel dingen maken en de juf had zo veel wel meer dan drie bakken en wij spelen in de klas taakspel en daar krijg je dan een beloning voor  als de klas het heeft gehaald mag je een kruisje zetten en je moet drie keer spelen voor een beloning en voor een maandbeloning wel drie weken en je hebt ook nog een jaarbeloning maar dat duurt nog even want het is pas Sinterklaas dus dat word nog even wachten.

 


Met de knex spelen.

Woensdag 22 november gingen we de natuniek les nakijken van die week daarvoor. De juf had heel veel dozen op haar bureau staan met knex. wij moesten met onze tafels groepjes maken en toen kregen we per groepje een doos knex. wij maakte de doos die voor ons groepje was open en toen mochten we gaan spelen. Heel veel kinderen maakte iets moois.En toen moesten we helaas al weer stoppen.de tijd ging zo snel!

Geschreven door Laura
 


Tandwielen-knex:

Ik vond het opzich wel leuk. Zo kan je nou eigenlijk zien hoe tandwielen werken. Op de website heb ik ook al gekeken. Dat is echt grappig. Het hoofdstuk over tandwielen in ons boek en werkboek vind ik minder leuk dan met de knex. Met ons groepje hebben we in totaal ongeveer 5 kunstwerken gemaakt. Waaronder een auto van een soort lego en tandwielen als wielen van de auto. Ook hadden we tandwielen met daaronder een hendeltje waar je aan kon draaien zodat de tandwielen ook gingen draaien. Er was ook een doos met een soort lego waar ik het net over had. Daar kon je ook heel wat mee maken. Ook was er een doos met alleen maar tandwielen. Die stond op onze tafel. Je kon gelukkig ook bij andere iets pakken.

Groetjes van Jet uit groep 6.

Klik hier om de foto's te bekijken


Gymles groep 6

Iedere week hebben we gym van meester Branko in gymzaal de Blokweer. Maar vanaf dinsdag 14 november zijn er ook nog 2 stagiaires. In de les die ze gaven mochten we glijden, oefenen met de schippersslag in de touwen en we speelden een spel. We waren heerlijk bezig. Hier een paar foto’s van deze gymles.

Klik hier om de foto's te bekijken