Natuur en Vogelwacht

Vandaag, woensdag 17 april, heeft groep 5/6 een bezoek gebracht aan de Natuur- en vogelwacht in Papendrecht. We werden er hartelijk ontvangen. Als eerste kregen we een diavoorstelling van allemaal kleine insecten die in de sloten leven. Van veel namen hadden we nog nooit gehoord! Daarna mochten we deze insecten zelf gaan zoeken in de sloot. De kinderen gingen enthousiast met bakjes en schepnetten aan de slag. Het was heel leuk om te ontdekken hoeveel minuscule beestjes er in het water leven. Alle bakken zaten vol met diertjes: torretjes, zoetwaterkreeftjes, larve van libelles en andere insecten, waterluizen, donderkopjes, schrijvertjes en ga zo maar door. We hebben een hele leuke en leerzame ochtend gehad!U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019Bezoek van Sint en zijn Pieten aan groep 5/6B

Zoals elk jaar heeft Sint ook dit jaar tijd vrijgemaakt om een bezoek te brengen  aan onze school. Om half negen stonden de kinderen al klaar om hem welkom te heten. Dit deden zij met het lied ‘Hallo Sinterklaas, wat fijn dat u er bent. U bent niet voor de eerste keer hier, u bent hier al bekend.’ Juf Laura heeft dit voordat Sinterklaas aankwam geoefend en bij aankomst van Sinterklaas uit volle borst met de kinderen gezongen. Of Sint dit lied heeft herkend als het lied van juf Ank, weten we niet.

Het is elk jaar weer een verrassing hoe Sinterklaas en zijn Pieten aankomen. Dit jaar kwamen ze met twee Citroëns deux chevaux aangereden. Deze auto’s kent iedereen, maar dan misschien onder de naam Eend. Het dak open zodat de liederen goed te horen waren. Na een kort welkom van meester Kant en de fotoshoot op het bordes ging de Sint de school in. Daar heeft hij iedere groep bezocht en de kinderen blij gemaakt met mooie cadeaus. Na afloop fluisterde één van zijn Pieten mij nog in het oor dat hij enorm genoten had van het bezoek aan Het Kompas en dat Sint en zijn Pieten volgend jaar zeker terug zouden komen. Nu eerst veel plezier met de cadeaus en dan maar weer een jaar wachten op het volgende bezoek van Sint.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019