Schoolreisje naar Activiteitenboerderij Molenwaard

Op maandag 18 juni was het dan zover, ons allereerste schoolreisje! Met dank aan heel veel moeders, een papa en oma's die ons wilden rijden en begeleiden, vertrokken we richting Groot Ammers. Daar werden we opgewacht door Fien en Teun. Na een openingsdans mochten we het park in. In het park was heel veel te ontdekken, te doen en te zien! Koeien melken, varkens aaien, trekker rijden, paardje rijden, bootjes varen, de molen bekijken, door de moestuin wandelen en ga zo nog maar even door! Door dit allemaal te doen, leerden we heel veel over de boerderij en waar ons eten vandaan komt. Tussendoor hadden we nog een leuke show van Fien en Teun en kregen we lekkere frietjes. Het was een ontzettend leuke dag! U kunt een klein beetje met ons mee genieten door de foto's te bekijken.


Klik hier om de foto's te bekijken


Daar bij die molen

Woensdag was het eindelijk zover, we gingen naar de molens. We vonden het heel spannend, de juf ook, met al dat water.
De molenaar stond ons al op te wachten en nam ons mee naar de molen. Een aantal kinderen mochten helpen om de wieken los te maken. Dat lukte en de wieken draaiden heel snel rond. Daardoor stroomde het water ook heel snel door het rad, wat we erg leuk vonden, al die spetters.
Na uitleg stopte de molenaar de wieken en mochten we bij de wieken zelf gaan kijken. Wat zijn die groot als je erbij staat! Nadat de molenaar wat vragen had beantwoord mochten we in de molen kijken. Wat is het daarbinnen knus. We mochten overal kijken en bijna alles aanraken. Ook hier had de molenaar leuke verhalen. Een aantal kinderen hebben zelfs nog op een orgeltje gespeeld en een mol geaaid.
Toen de molenaar uit verteld was, kregen we allemaal een echte molenaarspet op. En we kregen allemaal een echt molenaarsdiploma. Toen gingen we weer naar school, moe, maar we vonden het allemaal leuk!

Klik hier om de foto's te bekijken


Paasviering

Donderdagmorgen 29 maart zijn we met de kinderen in de kerk begonnen met een gezamenlijke paasviering. Goed om met alle kinderen en collega’s op deze manier het feest van de opstanding van de Here Jezus te vieren! Fijn dat er ook belangstelling van ouders en opa’s en oma’s was.
Traditiegetrouw hebben we ook met de kinderen samen geluncht. Wat was er veel lekkers en wat hebben de kinderen er van gesmuld. Mooi om te zien hoe veel ouders zich op deze dag weer hebben ingezet om de lunch tot een feest te maken. Heel erg bedankt allemaal!

Klik hier om de foto's van de Paaslunch te bekijken.
 


Sinterklaasfeest 2017

Terwijl het vanmorgen nog een beetje schemerig was, stonden er al heel veel nieuwsgierige kindergezichtjes op het schoolplein. Er waren zelfs heel veel hulpsinten en -pietjes bij. Op het schoolplein klonk gezellige sinterklaasmuziek en we hebben heel veel liedjes meegezongen en gesprongen. Toch duurde het best nog lang voor Sinterklaas écht kwam...

Toen we echt op ons aller, allerbest en hardst gezongen hadden, kwam er een brandweerauto met zwaailichten aangereden en die reed zo het schoolplein op, precies tussen de rijen wachtende kinderen door. En jawel hoor, Sinterklaas zat er in met wel 4 zwarte Pieten.

Na een groot applaus en een hartelijk welkom ging Sinterklaas eerst met zijn Pieten naar de peuterspeelzaal. Wij gingen allemaal naar onze eigen klas, maar Sinterklaas is echt bij alle klassen op bezoek geweest. Hij had cadeautjes bij zich voor de lagere groepen en bij de hogere groepen waren heel veel mooie surprises en gedichten. En natuurlijk hebben we van de pepernoten en al het lekkers gesnoept. Kortom, het was een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest!

Klik hier om de foto’s te bekijken.


Nationaal Schoolontbijt,

Al enkele jaren doen wij mee met het Nationaal Schoolontbijt. Op vrijdag 10 november was het weer zover. Bij aankomst op school kregen de kinderen direct een goed ontbijt voorgeschoteld. Yoghurt, Bruin brood, bruine bolletjes, krentenbollen, komkommer, fruit en water of halfvolle melk om te drinken. Kortom een goed verzorgd ontbijt.

Niet iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Je hele lichaam moet op gang komen en heeft daar energie voor nodig. Het is belangrijk dat deze maaltijd niet wordt overgeslagen.

De stichting Nationaal Schoolontbijt maakt zich sterk om kinderen (en ouders) bewust te maken van deze belangrijke maaltijd. Via de deelnemende organisaties (zie ouderbrief) ontvangen wij dit ontbijtpakket voor de hele school gratis! De enige tegenprestatie is een kleine bijdrage voor het Jeugdcultuurfonds.

Samen eten bevordert ook de onderlinge band in een groep. In de groepen hing naast de geur van heerlijk vers brood een fijne sfeer. Zeker voor herhaling vatbaar.

Veel dank ook aan de leden van de ouderraad die dit jaar het ontbijt weer verzorgd hebben.

Klik hier om de foto’s te bekijkenKabouterpad

Op donderdag 26 en vrijdag 27 oktober hebben we met de kleuters een ‘kabouterpad’ gelopen. Dit was in samenwerking met de peuterspeelzaal ‘Ot en Sien’. Zij hadden op het pleintje voor school allemaal kaarten opgehangen met een nummer erop. Elk groepje had zijn eigen volgorde om zo langs alle kaarten te komen. Op elke kaart stond een opdracht die moest worden uitgevoerd. Voor de peuters waren wat makkelijkere opdrachten dan voor de kleuters. Op die manier konden de groepen 1c en 1/2a heel goed samenwerken met de peuters. We zochten spinnen en pissebedden, verzamelden noten en zaden, zochten herfstkleuren in de natuur, zochten naar paddenstoelen, luisterden naar de regen onder een paraplu en bekeken een boom van heel dichtbij.
De kinderen en ouders waren erg enthousiast, dat zult u op de foto’s wel zien!


Klik hier om de foto's te bekijkenGroep 1C naar de kinderboerderij

Woensdag 4 oktober was het zover, we gingen naar de kinderboerderij.
We vonden het allemaal erg spannend. Toen we aankwamen, werden we welkom geheten door de directeur van de school en naar een lokaal boven de boerderij gebracht, waar we onze tassen neer konden leggen. Daarna mochten we overal kijken, dieren aaien en zelfs de varkens voeren.
Behalve boerderijdieren, zoals varkens, konijnen, gerbils, hamsters, geiten, schapen en paarden, waren er ook nog andere dieren. Lama’s, gelukkig hebben ze niet op ons gespuugd, een slang, een uil, twee leguanen, wandelende takken enz. Er was heel veel te zien. De kinderen van het wellantcollege haalden de dieren uit hun hokken voor ons, zodat we ze goed konden zien en aaien.
Er waren zelfs kinderen die de slang durfde te aaien.
Om kwart over 11 gingen we allemaal weer terug naar het lokaal, waar we na het handen wassen, lekker hebben gegeten en gedronken.
Toen was het helaas alweer tijd om naar school te gaan. We waren allemaal best moe, maar het was wel heel leuk!

Klik hier om de foto’s te bekijken


Wat doen we eigenlijk allemaal in groep 1c?

Omdat de meeste ouders weleens stiekem een kijkje zouden willen nemen in de klas van hun kind om te zien wat het kind doet ….een kleine impressie…
We zitten elke dag een paar keer in de grote kring. ’s Morgens  vertellen elkaar wat we meegemaakt hebben, we laten onze nieuwe kleding en schoenen zien, we bidden ’s morgens met elkaar, zingen er bijbelliedjes,  luisteren in die kring naar een verhaal uit de bijbel.
Daarna gaan we buiten spelen of naar de gymzaal om te gymmen of we gaan eerst spelen en werken en later op de ochtend buitenspelen of gymmen, dat verschilt per dag.
De kinderen van onze groep zijn tijdens het buiten spelen bijna altijd aan het fietsen, met de stuurkar aan het spelen, in de zandbak aan het spelen ( als hij open mag..) of lekker aan het wandelen met de kinderenwagen, met of zonder Pompom.
Na het spelen gaan we weer in de kring om pauze te houden, de kinderen eten en drinken hun zelf meegenomen eten en drinken op. Tussendoor kletsen ze gezellig wat bij…of rusten even uit van het spelen en kijken lekker rond wat de anderen doen.
Na het eten en drinken leest de juf een verhaaltje voor of wordt er een prentenboek voorgelezen.
De tweede helft van de morgen wordt er binnen gespeeld of gewerkt aan een opdracht óf buiten gespeeld als we dat nog niet gedaan hebben..
De huishoek en de dierentuin zijn favoriet in deze groep, er spelen altijd wel kinderen en dat gaat vaak heel erg gezellig!
Ook worden de auto’s, de trein, de lego, kleuren en de klei vaak gekozen.
Ook leren we nieuwe algemene liedjes aan, gebruiken we het digibord voor spelletjes, liedjes etc, zijn we bezig met tellen en getallen,  muziek maken, rijmen etc…
De groep is nu nog klein…maar er zit groei in….er komen steeds meer stoelen bij in de kring, steeds meer kinderen om gezellig mee te spelen!

Klik hier om de spelen/werken foto's te bekijken
Klik hier om de buitenspeel foto's te bekijken
Klik hier om de werken met het Digibord foto's te bekijken
Klik hier om de speellokaal foto's te bekijken
Klik hier om het eerste weken filmpje te bekijken