Bezoek van Sint en zijn Pieten aan SmdB Het Kompas   

Zoals elk jaar heeft Sint ook dit jaar tijd vrijgemaakt om een bezoek te brengen  aan onze school. Om half negen stonden de kinderen al klaar om hem welkom te heten. Dit deden zij met het lied ‘Hallo Sinterklaas, wat fijn dat u er bent. U bent niet voor de eerste keer hier, u bent hier al bekend.’ Juf Laura heeft dit voordat Sinterklaas aankwam geoefend en bij aankomst van Sinterklaas uit volle borst met de kinderen gezongen. Of Sint dit lied heeft herkend als het lied van juf Ank, weten we niet.

Het is elk jaar weer een verrassing hoe Sinterklaas en zijn Pieten aankomen. Dit jaar kwamen ze met twee Citroëns deux chevaux aangereden. Deze auto’s kent iedereen, maar dan misschien onder de naam Eend. Het dak open zodat de liederen goed te horen waren. Na een kort welkom van meester Kant en de fotoshoot op het bordes ging de Sint de school in. Daar heeft hij iedere groep bezocht en de kinderen blij gemaakt met mooie cadeaus. Na afloop fluisterde één van zijn Pieten mij nog in het oor dat hij enorm genoten had van het bezoek aan Het Kompas en dat Sint en zijn Pieten volgend jaar zeker terug zouden komen. Nu eerst veel plezier met de cadeaus en dan maar weer een jaar wachten op het volgende bezoek van Sint.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019


Thema: Sinterklaas

De afgelopen weken hebben wij in de klas gewerkt met het thema: Sinterklaas. We hebben geknutseld, pakjes ingepakt, met Sinterklaas playmobiel gespeeld, het Sinterklaas kasteel nagebouwd, Pietengym in het speellokaal gehad en nog veel meer....

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019
U kunt het filmpje bekijken in het fotoalbum 2018/2019

 

 


Groep 1C - De eerste weken

De eerste paar weken zitten er al weer op. We zijn allemaal best al gewend. We spelen graag in de bouwhoek en de winkel. Ook met auto’s en de zandtafel spelen we graag.
We hebben ook al werkjes gemaakt, over Mozes, maar ook onze hand gestempeld met verf en daarna gestempeld met cijfers. Dit vonden wij allemaal een leuk werkje!
Ook hebben we een herfstwandeling gemaakt en van de gevonden takken bomen gemaakt met daarin spinnenwebben en een spin. Juf Yvonne hebben we nog lekker laten schrikken met de spin.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019