Politie op Het Kompas

Woensdag 22 mei kwam wijkagent Martin Stam bij de kleuters van het Kompas op bezoek.
We mochten vragen stellen en hij liet heel veel dingen zien, pepperspray, handboeien, de wapenstok en een echte politiekogel.

Daarna gingen we naar buiten om de politieauto te bekijken. Ook liet hij een kogelwerend vest zien en mochten we een echte politiepet op. Natuurlijk hebben we de zwaailichten gezien en de sirene gehoord. Het was een hele belevenis.

Na de groepsfoto kregen we in de klas nog een heleboel cadeautjes, een echte pet, een zaklamp met pen en een sleutelhanger.
Politieagent Martin, heel hartelijk bedankt voor uw bezoek.

U kunt de foto’s en video bekijken in het fotoalbum 2018/2019
 


Project China

Afgelopen weken hebben we gewerkt aan het thema ‘China’.

Wat hebben we veel geleerd en gedaan! We hebben het gehad over de panda, eten met stokjes, we hebben geteld in het chinees, we hebben boekjes gelezen, liedjes gezongen, filmpjes gezien en nog veel meer!

In de ene klas was een Chinees restaurant waar heerlijke rijst of bami in de wok werd klaargemaakt en in de andere klas was een Chinese winkel!

De kinderen hebben een geweldig optreden gegeven met de Klankenkaravaan. Wat een feest!

Als afsluiting van het thema hebben we mie en kroepoek gegeten, mét stokjes!

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019


Project Tandarts

Inmiddels zijn we al een paar weken met ons nieuwe thema" China" bezig, maar we willen u de foto's van het vorige thema "de tandarts"niet onthouden.
Wat hebben we veel geleerd over de tandarts en ons gebit ! We hebben veel boekjes gelezen,liedjes geleerd en er in de hoeken over gespeeld!
Als afsluiting zijn we met elkaar naar de tandartsenpraktijk "De witte brug" in Papendrecht geweest. Dat was spannend! Maar de assistentes deden goed hun best en het was erg leuk en leerzaam...Toen we naar huis gingen kregen we allemaal een echte tandenborstel en een tubetje tandpasta mee naar huis!U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019


Bezoek van Sint en zijn Pieten aan SmdB Het Kompas   

Zoals elk jaar heeft Sint ook dit jaar tijd vrijgemaakt om een bezoek te brengen  aan onze school. Om half negen stonden de kinderen al klaar om hem welkom te heten. Dit deden zij met het lied ‘Hallo Sinterklaas, wat fijn dat u er bent. U bent niet voor de eerste keer hier, u bent hier al bekend.’ Juf Laura heeft dit voordat Sinterklaas aankwam geoefend en bij aankomst van Sinterklaas uit volle borst met de kinderen gezongen. Of Sint dit lied heeft herkend als het lied van juf Ank, weten we niet.

Het is elk jaar weer een verrassing hoe Sinterklaas en zijn Pieten aankomen. Dit jaar kwamen ze met twee Citroëns deux chevaux aangereden. Deze auto’s kent iedereen, maar dan misschien onder de naam Eend. Het dak open zodat de liederen goed te horen waren. Na een kort welkom van meester Kant en de fotoshoot op het bordes ging de Sint de school in. Daar heeft hij iedere groep bezocht en de kinderen blij gemaakt met mooie cadeaus. Na afloop fluisterde één van zijn Pieten mij nog in het oor dat hij enorm genoten had van het bezoek aan Het Kompas en dat Sint en zijn Pieten volgend jaar zeker terug zouden komen. Nu eerst veel plezier met de cadeaus en dan maar weer een jaar wachten op het volgende bezoek van Sint.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019


Thema: Sinterklaas

De afgelopen weken hebben wij in de klas gewerkt met het thema: Sinterklaas. We hebben geknutseld, pakjes ingepakt, met Sinterklaas playmobiel gespeeld, het Sinterklaas kasteel nagebouwd, Pietengym in het speellokaal gehad en nog veel meer....

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019
U kunt het filmpje bekijken in het fotoalbum 2018/2019

 

 


Groep 1C - De eerste weken

De eerste paar weken zitten er al weer op. We zijn allemaal best al gewend. We spelen graag in de bouwhoek en de winkel. Ook met auto’s en de zandtafel spelen we graag.
We hebben ook al werkjes gemaakt, over Mozes, maar ook onze hand gestempeld met verf en daarna gestempeld met cijfers. Dit vonden wij allemaal een leuk werkje!
Ook hebben we een herfstwandeling gemaakt en van de gevonden takken bomen gemaakt met daarin spinnenwebben en een spin. Juf Yvonne hebben we nog lekker laten schrikken met de spin.

U kunt de foto's bekijken in het fotoalbum 2018/2019