Sinterklaasfeest 2017

Terwijl het vanmorgen nog een beetje schemerig was, stonden er al heel veel nieuwsgierige kindergezichtjes op het schoolplein. Er waren zelfs heel veel hulpsinten en -pietjes bij. Op het schoolplein klonk gezellige sinterklaasmuziek en we hebben heel veel liedjes meegezongen en gesprongen. Toch duurde het best nog lang voor Sinterklaas écht kwam...

Toen we echt op ons aller, allerbest en hardst gezongen hadden, kwam er een brandweerauto met zwaailichten aangereden en die reed zo het schoolplein op, precies tussen de rijen wachtende kinderen door. En jawel hoor, Sinterklaas zat er in met wel 4 zwarte Pieten.

Na een groot applaus en een hartelijk welkom ging Sinterklaas eerst met zijn Pieten naar de peuterspeelzaal. Wij gingen allemaal naar onze eigen klas, maar Sinterklaas is echt bij alle klassen op bezoek geweest. Hij had cadeautjes bij zich voor de lagere groepen en bij de hogere groepen waren heel veel mooie surprises en gedichten. En natuurlijk hebben we van de pepernoten en al het lekkers gesnoept. Kortom, het was een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest!

Klik hier om de foto’s te bekijken.


Nationaal Schoolontbijt,

Al enkele jaren doen wij mee met het Nationaal Schoolontbijt. Op vrijdag 10 november was het weer zover. Bij aankomst op school kregen de kinderen direct een goed ontbijt voorgeschoteld. Yoghurt, Bruin brood, bruine bolletjes, krentenbollen, komkommer, fruit en water of halfvolle melk om te drinken. Kortom een goed verzorgd ontbijt.

Niet iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Je hele lichaam moet op gang komen en heeft daar energie voor nodig. Het is belangrijk dat deze maaltijd niet wordt overgeslagen.

De stichting Nationaal Schoolontbijt maakt zich sterk om kinderen (en ouders) bewust te maken van deze belangrijke maaltijd. Via de deelnemende organisaties (zie ouderbrief) ontvangen wij dit ontbijtpakket voor de hele school gratis! De enige tegenprestatie is een kleine bijdrage voor het Jeugdcultuurfonds.

Samen eten bevordert ook de onderlinge band in een groep. In de groepen hing naast de geur van heerlijk vers brood een fijne sfeer. Zeker voor herhaling vatbaar.

Veel dank ook aan de leden van de ouderraad die dit jaar het ontbijt weer verzorgd hebben.

Klik hier om de foto’s te bekijkenKabouterpad

Op donderdag 26 en vrijdag 27 oktober hebben we met de kleuters een ‘kabouterpad’ gelopen. Dit was in samenwerking met de peuterspeelzaal ‘Ot en Sien’. Zij hadden op het pleintje voor school allemaal kaarten opgehangen met een nummer erop. Elk groepje had zijn eigen volgorde om zo langs alle kaarten te komen. Op elke kaart stond een opdracht die moest worden uitgevoerd. Voor de peuters waren wat makkelijkere opdrachten dan voor de kleuters. Op die manier konden de groepen 1c en 1/2a heel goed samenwerken met de peuters. We zochten spinnen en pissebedden, verzamelden noten en zaden, zochten herfstkleuren in de natuur, zochten naar paddenstoelen, luisterden naar de regen onder een paraplu en bekeken een boom van heel dichtbij.
De kinderen en ouders waren erg enthousiast, dat zult u op de foto’s wel zien!


Klik hier om de foto's te bekijkenGroep 1C naar de kinderboerderij

Woensdag 4 oktober was het zover, we gingen naar de kinderboerderij.
We vonden het allemaal erg spannend. Toen we aankwamen, werden we welkom geheten door de directeur van de school en naar een lokaal boven de boerderij gebracht, waar we onze tassen neer konden leggen. Daarna mochten we overal kijken, dieren aaien en zelfs de varkens voeren.
Behalve boerderijdieren, zoals varkens, konijnen, gerbils, hamsters, geiten, schapen en paarden, waren er ook nog andere dieren. Lama’s, gelukkig hebben ze niet op ons gespuugd, een slang, een uil, twee leguanen, wandelende takken enz. Er was heel veel te zien. De kinderen van het wellantcollege haalden de dieren uit hun hokken voor ons, zodat we ze goed konden zien en aaien.
Er waren zelfs kinderen die de slang durfde te aaien.
Om kwart over 11 gingen we allemaal weer terug naar het lokaal, waar we na het handen wassen, lekker hebben gegeten en gedronken.
Toen was het helaas alweer tijd om naar school te gaan. We waren allemaal best moe, maar het was wel heel leuk!

Klik hier om de foto’s te bekijken


Wat doen we eigenlijk allemaal in groep 1c?

Omdat de meeste ouders weleens stiekem een kijkje zouden willen nemen in de klas van hun kind om te zien wat het kind doet ….een kleine impressie…
We zitten elke dag een paar keer in de grote kring. ’s Morgens  vertellen elkaar wat we meegemaakt hebben, we laten onze nieuwe kleding en schoenen zien, we bidden ’s morgens met elkaar, zingen er bijbelliedjes,  luisteren in die kring naar een verhaal uit de bijbel.
Daarna gaan we buiten spelen of naar de gymzaal om te gymmen of we gaan eerst spelen en werken en later op de ochtend buitenspelen of gymmen, dat verschilt per dag.
De kinderen van onze groep zijn tijdens het buiten spelen bijna altijd aan het fietsen, met de stuurkar aan het spelen, in de zandbak aan het spelen ( als hij open mag..) of lekker aan het wandelen met de kinderenwagen, met of zonder Pompom.
Na het spelen gaan we weer in de kring om pauze te houden, de kinderen eten en drinken hun zelf meegenomen eten en drinken op. Tussendoor kletsen ze gezellig wat bij…of rusten even uit van het spelen en kijken lekker rond wat de anderen doen.
Na het eten en drinken leest de juf een verhaaltje voor of wordt er een prentenboek voorgelezen.
De tweede helft van de morgen wordt er binnen gespeeld of gewerkt aan een opdracht óf buiten gespeeld als we dat nog niet gedaan hebben..
De huishoek en de dierentuin zijn favoriet in deze groep, er spelen altijd wel kinderen en dat gaat vaak heel erg gezellig!
Ook worden de auto’s, de trein, de lego, kleuren en de klei vaak gekozen.
Ook leren we nieuwe algemene liedjes aan, gebruiken we het digibord voor spelletjes, liedjes etc, zijn we bezig met tellen en getallen,  muziek maken, rijmen etc…
De groep is nu nog klein…maar er zit groei in….er komen steeds meer stoelen bij in de kring, steeds meer kinderen om gezellig mee te spelen!

Klik hier om de spelen/werken foto's te bekijken
Klik hier om de buitenspeel foto's te bekijken
Klik hier om de werken met het Digibord foto's te bekijken
Klik hier om de speellokaal foto's te bekijken
Klik hier om het eerste weken filmpje te bekijken